Pe viață și pe moarte. Meciul Dinamo - Hermannstadt este unul de „care pe care”, eșecul sporind riscul de retrogradare

Ultima actualizare:

    Dinamovistul Fabrini șutează spre poarta lui HermannstadtFoto: sportpictures.eu
Dinamovistul Fabrini șutează spre poarta lui HermannstadtFoto: sportpictures.eu

Programată astăzi (sâmbătă, 8 mai), la ora 21.15, confruntarea din „Groapă” va avea implicații serioase asupra luptei pentru menținerea în Liga 1.

Aflați pe penultimul loc, sibienii au nevoie de victorie pentru a mai spera la salvare. Și așa, ei vor avea o „misiune imposibilă” în continuare. Și aceasta fiindcă în ultimele două etape vor juca la Iași, cu Poli, o altă formație ce pare condamnată, și acasă, cu FC Argeș, grupare care trage pentru primul loc în Play-Out. După egalul, 0-0,  de acasă, cu Viitorul,  din runda trecută, antrenorul Eugen Beza a declarat: „Am jucat la victorie. Am muncit mult, însă fără rezultate deosebite în plan ofensiv. (...) Vom merge la Dinamo să luăm toate cele trei puncte. Mai sunt nouă puncte în joc. Se poate întâmpla orice. Dinamo este o echipă bună, care pe fază de atac creează foarte mult. Are și ea probleme pe care sper să le putem specula sâmbătă seara. Are mai mulți jucători periculoși. Jocul lor depinde de Nemec, Anton, care e volatil. De centrările lui Sorescu. Are jucători de calitate”.Deși sunt  pe 5, nici dinamoviștii nu sunt mai liniștiți. Ei nu-și pot permite să mai piardă puncte în contextul în care vor mai avea două meciuri dificile, cu Chindia și FC Argeș. Adică cu două formații care trag să prindă „barajul” pentru cupele europene. Tocmai de aceea, după  victoria de la Iași,  antrenorul Dusan Uhrin Jr avertiza: Sunt fericit, e bine.  Avem trei victorii la rând. Cred că am reuşit să lucrăm puţin la mentalitate, dar nu e terminat totul. Nu am rezolvat nimic, mai avem încă trei meciuri foarte grele. Acum, jucăm acasă cu Hermannstadt şi va trebui să luăm cele trei puncte", a spus Uhrin la Digi Sport.În ultimele trei runde, Dinamo a înregistrat numai victorii, ceea ce nu s-a mai întâmplat din decembrie 2020. Hermannstadt, în schimb, a reușit un egal și o victorie în acest interval.

Dusan Uhrin, antrenorul etapei 6 în Liga 1

Evoluțiile foarte bune ale lui FC Dinamo, din ultimul timp, n-au rămas fără efect. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) l-a desemnat pe Dusan Uhrin Jr.  drept antrenorul etapei cu numărul 6, iar Deian Sorescu a fost inclus în primul "11". "Le-a redat încrederea jucătorilor dinamovişti, care au regăsit drumul spre victorie. Astfel, conduşi excelent de pe bancă, gruparea roş-albă a bifat trei succese la rând", scrie LPF despre antrenorul echipei roș-albe. "Bucureştenii au bifat al treilea succes la rând, un rol important avându-l căpitanul roş-albilor, care a contribuit decisiv în fiecare dintre aceste meciuri", notează LPF după evoluția lui Deian Sorescu.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net