Patru pe loc pentru postul de selecționer. Cine sunt candidații la poziția ocupată până luni de Contra

Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

România a terminat cu capul plecat campania de calificare la Euro 2020. După două umilințe istorice, 0-3 cu Suedia acasă și 0-5 cu Spania în deplasare, selecționerul Cosmin Contra și-a luat valiza și s-a dus acolo unde îi e locul, acasă. Drept urmare, România fotbalistică a revenit la ceea ce se pricepe cel mai bine: la discuții privind viitorul antrenor al naționalei. În acest moment, patru nume sunt mai des pomenite pentru a prelua echipa și a o califica la Europene după baraj.

Cei patru tehnicieni al căror nume este vehiculat sunt Mirel Rădoi, Dan Petrescu, Gică Hagi și Marius Șumudică. Problema este că nimeni nu știe ce contract îi vor propune oficialii de la FRF viitorului selecționer: pentru două meciuri, cele din baraj, după care înțelegerea să se prelungească automat pentru turneul final al Europeanului, în caz de calificare, sau un contract ”la pachet”, pentru barajul Euro și calificările pentru Campionatul Mondial 2022, indiferent dacă antrenorul respectiv va duce sau nu prima reprezentativă la Europene.

Judecând la rece, cea mai la îndemână soluție a federalilor este să-l numească în funcție pe Mirel Rădoi, actualul selecționer al tineretului. E deja parte din organizație, nu poate avea mari pretenții financiare, fiind la început de drum, și, în plus, îi cunoaște perfect pe tinerii jucători cu ajutorul cărora se așteaptă renașterea naționalei. La ”minusuri” ar putea fi trecute lipsa de experiență, dar și dorința lui de a rămâne în continuare la naționala Under 21, cu care se află în plină campanile de calificare la Europene.

Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Dan Petrescu este principalul favorit la preluarea naționalei, dacă ne gândim la declarațiile lui sau ale impresarului său din ultima vreme. Are experiență, a obținut performanțe foarte bune cu CFR inclusiv pe plan internațional și acum este gata să facă pasul spre o nouă provocare. Problema este însă că este un antrenor scump, mult mai scump decât și-ar permite FRF în acest moment.

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Gică Hagi este un alt posibil candidat la preluarea naționalei. Are experiență, are dorință de a face performanță și în afara propriului club și, în plus, are și un motiv în plus să accepte acest post: l-ar ajuta din postura de selecționer pe fiul său, Ianis, să se impună la echipa națională, prestațiile de la prima preprezentativă putând să îl ridice pe fotbalist și în ochii celor de la club. Problema este că nu se cunosc condițiile financiare pe care le va pune ”Regele” și, în plus, nu se știe dacă va mai fi lăsat să se ocupe, măcar din umbră, de Viitorul, știute fiind condițiile FRF ca selecționerul să nu fie legat de nici un club.

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Al patrulea pe lista posibililor selecționeri este Marius Șumudică. Antrenor acum la Gaziantep, fostul tehnician al Astrei și-a expus în ultimele zile ideile tactice pe toate posturile de televiziune, doar doar cineva de la FRF își dă seama că el reprezintă soluția pentru ieșirea naționalei din colaps. Deocamdată nu a primit nici un semn de la Casa Fotbalului, dar deja auto-reclama agresivă pe care și-a făcut-o în ultimul timp are efecte vizibile, numele lui fiind deja pe buzele multor oameni de fotbal din România.


    Marius ŞumudicăFoto Click!
Marius ŞumudicăFoto Click!

În ceea ce-l privește pe deja fostul selecționer, Contra și-a anunțat hotărârea de a pleca la interviurile de după meciul de la Madrid. ”Decizia era luată după meciul cu Suedia, de a nu mai continua la echipa naţională pentru că nu mi-am îndeplint obiectivul. Am spus că dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul nu voi mai continua la echipa naţională. Sper ca jucătorii să înţeleagă că la un nivel aşa de înalt trebuie să aibă ceva în plus. Vreau să le cer iertare suporterilor că nu am putut să fac mai mult la echipa naţională”, a declarat ”Guriță”, care avea contract cu FRF până la finalul preliminariilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net