A păţit ca Ekeng, dar a fost salvat

Ultima actualizare:

    Medicii lui Ajax şi  al lui Werder Bremen  i-au salvat viaţa  olandezului, făcându-i  manevre de resuscitare  chiar pe terenFoto: Guliver/ GettyImages
Medicii lui Ajax şi al lui Werder Bremen i-au salvat viaţa olandezului, făcându-i manevre de resuscitare chiar pe terenFoto: Guliver/ GettyImages

Olandezul Nouri de la Ajax Amsterdam a căzut secerat pe teren, victimă a unei aritmii cardiace, dar a scăpat cu viaţă. La noi, cu probleme similare la inimă, Patrick Ekeng a murit cu zile în urmă cu un an.

În vârstă de numai 20 de ani, mijlocaşul Abdelhak Nouri a depăşit cu bine un moment teribil, care se putea încheia tragic. În timpul unui meci amical disputat în Austria, fotbalistul echipei olandeze Ajax s-a prăbuşit pe gazon din senin, amintindu-ne nouă de nefericitul caz Patrick Ekeng, dinamovistul decedat în condiţii asemănătoare. 


    În minutul 72,  jucătorul s-a ghemuit,  simţindu-se rău...
În minutul 72, jucătorul s-a ghemuit, simţindu-se rău...

Cu ajutor acordat pe loc, maşini de salvare echipate corespunzător şi cu un elicopter care l-a transportat imediat la cel mai apropiat spital, Nouri a supravieţuit. Ca şi Ekeng, tânărul jucător al „lăncierilor” a suferit o aritmie cardiacă, dar acum e în afara oricărui pericol, într-o stare stabilă.


    ... A căzut inert, iar  după 9 secunde  arbitrul a oprit partida
... A căzut inert, iar după 9 secunde arbitrul a oprit partida


    Fotbalistul a leşinat,  revenindu-şi la spital
Fotbalistul a leşinat, revenindu-şi la spital

Fost internaţional de juniori al Olandei, Abdelhak Nouri a făcut parte din lotul cu care Ajax Amsterdam a pierdut finala Ligii Europa în sezonul trecut, 0-2 în ultimul act cu Manchester United. În sezonul trecut el a fost desemnat şi cel mai bun jucător din a doua ligă olandeză, jucând multe meciuri în echipa secundă a lui Ajax, ocupantă a locului secund în clasamentul acelei ligi.

Ekeng a murit pe teren


    Ekeng a murit  la 26 de ani
Ekeng a murit la 26 de ani

Cazul dinamovistului Patrick Eckeng a făcut înconjurul lumii. Introdus în minutul 63 al meciului Dinamo – Viitorul, fotbalistul s-a prăbuşit la centrul terenului după doar 7 minute de joc.  Din păcate, lipsa manevrelor de resuscitare chiar pe teren, aşa cum, din fericire, nu s-a întâmplat şi în cazul jucătorului de la Ajax, a făcut ca sportivul să moară cu zile, la spital. Ancheta cu privire la stabilirea vinovăţiei medicilor este în curs. 

Muamba a revenit din morţi


    Muamba a avut inima  oprită 78 de minuteFoto: Guliver/ GettyImages
Muamba a avut inima oprită 78 de minuteFoto: Guliver/ GettyImages

Pe plan mondial, cel mai cunoscut caz al unui fotbalist care a scăpat după un atac de cord suferit pe teren este cel al fostului fotbalist Fabrice Muamba. La 17 martie 2012, Muamba a suferit un atac de cord la un meci Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur, din Cupa Angliei. Inima sa s-a oprit atunci timp de 78 de minute, dar în tot acest timp asupra lui s-a intervenit cu manevre de resuscitare. După acest incident, Muamba s-a retras din activitatea de fotbalist, dar anul trecut a revenit pe teren cu prilejul unei partide caritabile organizate de fostul său club, Bolton Wanderers.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net