Paszkany şi Mureşan, cercetaţi penal! Lipsesc 10 milioane de euro de la CFR

Ultima actualizare:

    Paszkany şi Mureşan
Paszkany şi Mureşan

Acţionarul majoritar al CFR Cluj Arpad Paszkany şi preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, sunt anchetaţi de DIICOT pentru că şi-ar fi înşuşit 10 milioane euro din conturile echipei. Trazacţiile erau făcute prin firme off-shore din Cipru şi Seychelles controlate de Paszkany.

Procurorii  DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi controlul judiciar pentru 60 de zile pentru Arpad Paszkany, acţionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj, şi pentru Iuliu Mureşan, preşedinte al aceluiaşi club, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, ultimele trei în formă continuată, anunţă news.ro.

Potrivit DIICOT, în perioada 2008 - 2013, persoane de la societatea care deţine clubul de fotbal CFR Cluj, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, şi-au însuşit suma totală de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Iuliu Mureşan a avut calitatea de administrator al clubului, ”iar faptele reţinute în sarcina acestuia l-au avut ca principal beneficiar” pe Arpad Paszkany.

”Activitatea infracţională a fost săvârşită prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seychelles) controlate faptic de către Arpad Paszkany”, precizează DIICOT.

Potrivit cercetărilor, firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor  servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există suspiciuni ”de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanţă suspecte”.

”Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA”, mai arată procurorii DIICOT.

Membrii grupului au evidenţiat în actele contabile ale ale SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale ori au evidenţiat operaţiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de aproximativ 10 milioane de euro.

În 19 mai, procurorii DIICOT au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi în Cluj-Napoca, fiind vizate şi locuinţele preşedintelui clublui de fotbal CFR Cuj, Iuliu Mureşan, dar şi cea a acţionarului majoritar al clubului Arpad Paszkany. Atunci, Paszkany şi Mureşan au fost audiaţi la sediul DIICOT Cluj.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net