Pașcanu, extremă urgență la FCSB. Detaliile transferului

Ultima actualizare:

    Alex Pașcanu
Alex Pașcanu

Disperat să găsească un fundaș de calitate, Gigi Becali încearcă în aceste zile repatrierea fotbalistului crescut în Anglia, la Leicester.

Primul meci oficial al anului, remiza (1-1) de la Călărași, l-a convins pe patronul FCSB că echipa sa e fragilă în defensivă, în special pe axul central. Astfel, Becali a pus mâna pe telefon și a reluat negocierile pentru internaționalul Alex Pașcanu.

Stoperii Mihai Bălașa și Bogdan Planic vor avea cât de curând un concurent pe măsură pentru primul 11 al lui Mihai Teja. Încă din toamnă, numele lui Pașcanu a apărut pe agenda FCSB-ului, dar Gigi Becali n-a forțat transferul acestuia de la gruparea de primă ligă engleză Leicester City. Urgența a apărut acum, după ce Bălașa și Planic au dezamăgit din nou, iar șansele FCSB-ului la titlu ar putea fi irosite dacă nu se aduce un apărător de calitate.

„Pașcanu devine liber de contract din vară și o să-l luăm liber. Dar încerc să-l luăm chiar de-acum, o să dau ordin să se facă asta. Dacă se poate, îl împrumutăm”, a declarat finanțatorul roș-albaștrilor în urmă cu două zile. Din punct de vedere al fundașului de 20 de ani, transferul la FCSB ar fi un pas înainte în cariera sa, în condițiile în care la Leicester nu joacă decât la echipa a doua a clubului (în campionatul rezervat jucătorilor sub 23 de ani). Totuși, Alex Pașcanu e considerat în continuare un jucător de perspectivă la fosta campioană din Premier League, iar englezii nu vor renunța atât de ușor la el. Mai mult ca sigur, Pașcanu e urmărit și de alte echipe din campionate tari ale Europei, iar Becali va trebui să vină cu o ofertă financiară consistentă pentru a-l împrumuta până la finalul sezonului. Există însă și posibilitatea ca oficialii lui Leicester să-i propună lui Pașcanu o prelungire de contract, cu promisiunea ca românul să facă pasul cât mai repede la echipa mare antrenată de Claude Puel.

Discuțiile insistente privind transferul la FCSB n-au picat într-un moment prea fericit pentru Alex Pașcanu. Luni, în ultimul meci disputat la Leicester U23, fundașul român a fost umilit la Blackburn, echipa sa fiind învinsă cu un categoric 7-1. E adevărat, Pașcanu și colegii săi au scuza că au evoluat în inferioritate numerică din minutul 39, când scorul era doar 1-0 pentru adversari.

Pașcanu e unul dintre liderii generației cu care naționala de tineret U21 a României va participa în această vară la Europeanul din Italia. Jucătorul curtat de FCSB a fost integralist în toate cele 10 meciuri din preliminarii, atât sub comanda lui Daniel Isăilă, cât și sub cea a lui Mirel Rădoi. În noiembrie anul trecut, selecționerul naționalei mari, Cosmin Contra, l-a convocat pe Pașcanu pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Lituania și Muntenegru, dar nu l-a folosit deloc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net