Pas cu dreptul în lumea mare. Portarul Ionuţ Radu a debutat la Genoa

Ultima actualizare:

    Ionuţ Radu a evoluat fără greşeală în primul său meci la Genoa
Ionuţ Radu a evoluat fără greşeală în primul său meci la Genoa

Portarul Ionuţ Radu a debutat ca titular în campionatul Italiei şi a făcut un meci perfect pentru echipa sa, Genoa.

După evoluţiile entuziasmante de la naţionala de tineret a României, Radu i-a impresionat şi pe italieni. Portarul nostru a primit o şansă uriaşă în Serie A şi a valorificat-o din plin.

Crescut în curtea celor de la Inter, tânărul portar Ionuţ Radu a jucat doar 18 minute pentru celebra grupare milaneză. Se întâmpla în ultima etapă a stagiunii 2015-2016, într-o confruntare fără miză cu Sassuolo, în care românul i-a luat locul pe final titularului Carrizo. A fost un debut în campionatul Italiei fără continuitate, Radu evoluând apoi doar pentru echipa secundă a lui Inter Milano, pentru ca în stagiunea 2017-2018 să fie împrumutat la Avellino, în divizia secundă. În această vară, Radu s-a întors în Serie A, dar nu la Inter, ci la Genoa, club care a crezut în calităţile românului, transferându-l ca rezervă a veteranului Marchetti (35 de ani). Soarta i-a surâs lui Ionuţ mai devreme decât se aştepta. După două meciuri catastrofale ale titularului Marchetti, antrenorul Ballardini şi-a îndreptat privirea către Radu, cu atât mai mult cu cât referinţele de la naţionala de tineret a României erau cât se poate de bune. Astfel, imediat după penalty-ul apărat în ultimul minut al meciului câştigat de tricolorii mici în Portugalia, Ionuţ Radu intrase serios în cărţi pentru titularizare la Genoa.

Rocada Marchetti – Radu s-a produs în cele din urmă miercuri seară, în partida de pe teren propriu cu Chievo, câştigată cu 2-0 de „grifonii” genovezi. Fanii roş-albaştrilor de la Genoa n-au tremurat deloc la debutul lui Ionuţ Radu, care a terminat meciul fără gol primit, dar şi cu o intervenţie spectaculoasă, remarcată la unison de presa italiană. „Radu n-a avut multă treabă, fiind ajutat de coechipieri. Un prim meci fără greşeală e cartea de vizită ideală. Siguranţa lui Radu îl face pe Marchetti să rişte pierderea locului de titular între buturi”, au concluzionat jurnaliştii de la genovatoday.it. În mod normal, cel puţin până la prima greşeală, antrenorul celor de la Genoa va merge în continuare pe mâna lui Radu.

Pe lângă calităţile indiscutabile de portar, Ionuţ Radu e şi un fotbalist căruia îi place să se impună ca lider în vestiar. A dovedit acest lucru la juniorii lui Inter Milano, dar şi la naţionala de tineret a României, fiind căpitanul reprezentativei Under 21 antrenate de Mirel Rădoi. Cu Radu în frunte, tricolorii mici sunt foarte aproape de calificarea la Euro 2019, turneu final care va avea loc chiar în Italia. Meciurile decisive vor avea loc în luna octombrie, acasă cu Ţara Galilor şi Liechtenstein, România având nevoie de patru puncte pentru câştigarea grupei.

Ascensiunea lui Ionuţ Radu în fotbalul mare îl va propulsa cu siguranţă spre naţionala mare a României. Astfel, pe viitor, selecţionerul Cosmin Contra va avea la dispoziţie cinci portari de valoare, toţi titulari la echipe importante din străinătate. Radu se va alătura cvartetului format în acest moment din Tătăruşanu (Nantes), Pantilimon (Nottingham Forrest), Niţă (Sparta Praga) şi Lung (Kayserispor).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net