Partizan - Steaua: Luaţi-l pe Tudor şi la Belgrad!

Ultima actualizare:

    Steaua s-a chinuit  la Botoşani, de unde  a plecat cu toate  cele trei puncte doar  graţie arbitrului  Alexandru TudorFOTOGRAFII: SPORPICTURES.eU
Steaua s-a chinuit la Botoşani, de unde a plecat cu toate cele trei puncte doar graţie arbitrului Alexandru TudorFOTOGRAFII: SPORPICTURES.eU

Mirel Rădoi a mutat previzibil în partida din campionat, în care a odihnit aproape toţi titularii, cu excepţia lui Toşca şi Cojocaru. I-a ieşit perfect datorită euro-golului din minutul 2 al renegatului Gabi Iancu, dar şi al „Sfântului Tudor”, protectorul steliştilor.

Ironia de mai sus nu ne aparţine, ci reprezintă acuzaţiile moldovenilor de după ultima prestaţie a religiosului arbitru bucureştean. Fazele care i-au scos din minţi pe botoşăneni au venit în a doua repriză şi ambele au fost judecate de Alexandru Tudor în favoarea campioanei.

Mai întâi, Paul Batin a trecut ca trenul pe lângă Toşca, iar fundaşul Stelei l-a faultat pe acesta din spate, căzând efectiv peste vârful gazdelor. Centralul, aflat la mare distanţă de fază, a lăsat însă jocul să continue, deşi reluările arată că se impunea lovitură de la 11 metri şi eliminare pentru fundaşul Stelei.

Apoi, două minute mai târziu, Râpă a oprit cu mâna un şut al lui Cabrera care se îndrepta spre gol, dar Tudor a închis ochii şi de această dată. Dacă henţul în careu este interpretabil şi se poate discuta la infinit pe marginea intenţiei, prima fază a fost clară şi şefii gazdelor nu pot accepta că un arbitru experimentat a greşit atât de grav. „Tudor a fost anti-botoşănean. Am crezut că e un arbitru care ţine la prestigiul lui. Acest meci trebuia să se termine cel puţin egal. Avem nevoie de oameni corecţi în fotbal. Nu te poţi lua la trântă cu arbitrii. Cine-i poate face ceva lui Tudor? E din altă lume. El nu e cu jucătorii, e un frustrat închis în lumea lui paralelă”, a declarat Valeriu Iftime, finanţatorul moldovenilor. 

Botoşani a cerut două penalty-uri

Antrenorul Botoşaniului era şi el foarte supărat pe deciziile centralului şi a venit chiar cu dezvăluiri mai detaliate. „De fiecare dată când arbitrează domnul Tudor la Botoşani se crează o stare de tensiune şi sunt probleme! Dacă eşti arbitru de valoare trebuie să fii aproape de fază, nu la 40 de metri. La final de meci m-a ameninţat că mă prinde el data viitoare. Nu se face aşa ceva! Domnul Tudor s-a supărat probabil că am ajuns prea sus în clasament. Cu el nu se poate vorbi. Orice îi spui, se uită la tine cu nişte ochi de parcă ai omorât pe cineva”, a declarat şi Leo Grozavu.

Steaua a trecut cu bine de hopul Botoşani, dar miercuri, pe „Partizana”, va fi altceva. 35.000 de sârbi îi aşteaptă în iad pe Varela şi compania, care trebuie să se descurce de această dată singuri. Din păcate, nu mai arbitrează Alexandru Tudor. Acesta ar putea fi însă luat în delegaţie, aşa, ca talisman.


    Alexandru Tudor
Alexandru Tudor

Rezervele lui Partizan au pierdut

Alexandru Tudor
Alexandru Tudor

A doua echipă a Stelei a câştigat meciul de sacrificiu de la Botoşani, dar rezervele lui Partizan n-au fost chiar aşa de norocoase. Cu 10 titulari odihniţi şi de Zoran Milinkovic pentru returul de peste două zile, din Liga Campionilor, belgrădenii au pierdut cu 3-2 în deplasarea de la Novi Pazar, echipă din subsolul clasamentului. Cu Steaua, tot lotul „partizanilor” va fi însă apt 100%, inclusiv Valeri Bojinov, refăcut după accidentarea de la Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net