Papură a uitat să câștige meciuri

Ultima actualizare:

    Corneliu PapurăFOTO: Sportpictures.eu
Corneliu PapurăFOTO: Sportpictures.eu

În prima parte a campionatului, când avea 7 victorii în tot atâtea meciuri disputate, Universitatea Craiova era considerată principala favorită la titlu. Acum, noul antrenor Corneliu Papură are tot șapte meciuri de la reinvestirea pe banca tehnică, dar și-a trecut în cont al patrulea rezultat de egalitate. Ultimul a fost înregistrat luni seara, la Giurgiu, 1-1.

Universitatea Craiova a continuat seria rezultatelor și a prestațiilor slabe cu partida contra Astrei. Una care ar fi trebuit să fie câștigată în mod obligatoriu de o echipă care consideră că se află în lupta pentru titlul de campioană. Numai că luni seara, la Giurgiu, oltenii nu au părut deloc o astfel de formație. Este adevărat, terenul înghețat a făcut ca fotbaliștii să pară uneori niște patinatori începători, dar senzația general a fost că și dacă erau condiții meteo bune Craiova nu ar fi reușit să se impună. Din fericire pentru oaspeți, ei au reușit să scoată un punct, pentru că Cicâldău a înscris în prelungirile primei reprize, anulând astfel avantajul luat de gazde, grație reușitei lui De Sousa, din minutul 16.

Astfel, Universitatea a înregistrat al patrulea rezultat de egalitate din 7 meciuri disputate sub comanda lui Corneliu Papură, un antrenor care de la reinvestirea pe banca tehnică a echipei a strâns 10 puncte din 21. Și care încă e deranjat când este întrebat de posibilii înlocuitori, deși ar trebui să realizeze că nu este omul potrivit în acest moment pentru a duce echipa spre o performanță așteptată de 30 de ani de suporteri. Ca o comparație, Cristiano Bergodi, precedecesorul său, a fost silit să demisioneze după ce conducătorii clubului au fost nemulțumiți că a obținut, în 10 meciuri, 24 de puncte din 31!

La capătul meciului de la Giurgiu, Papură - singurul antrenor din fotbalul mare care a mărturisit că nu se uită la meciurile de Liga Campionilor, pentru că e prea obosit - a considerat, ca după fiecare semieșec, că echipa lui a jucat bine și că a avut ghinion. ”Cred că poate altfel m-ar simți jucătorii dacă aș sta pe bancă. Am dominat jocul în totalitate, echipa adversă s-a rezumat la contraatac. Per total cred că meritam să mai marcăm. Nu ai spații cu astfel de echipe, e greu să găsești soluții. Ne-a lipsit ultima pasă. Puteam să câștigăm, dar nu am pierdut și trebuie să ne gândim la meciul următor. La fiecare joc avem presiunea de a câștiga, nu văd ceva deosebit acum”, a spus Papură, după remiza cu Astra.

Conform zvonurilor care vin tot mai insistent dinspre Craiova, principalul favorit pentru înlocuirea lui Corneliu Papură este Laurențiu Reghecampf. De altfel, acesta a și revenit în țară în urmă cu aproximativ o săptămână, ceea ce a dat și mai mult apă la moară celor care îl văd ca fiind omul care va aduce titlul în Bănie.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net