Pandemia ar putea provoca o pierdere de 14 miliarde de dolari fotbalului la nivel mondial

fifa-gettyimages-491981958.jpg

FIFA a determinat efectele pandemiei asupra sportului cu balul rotund la nivel mondial
FIFA a determinat efectele pandemiei asupra sportului cu balul rotund la nivel mondial
Foto: Guliver / GettyImages

Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) a anunțat, astăzi (miercuri, 16 septembrie), că la nivel mondial în sportul cu balonul rotund s-ar putea înregistra o pierdere totală de 14 miliarde de dolari din cauza pandemiei de COVID-19. Totodată, acest organism a precizat că a alocat 150 de milioane federațiilor naționale care au solicitat ajutor.

Potrivit lequipe.fr, FIFA l-a desemnat pe finlandezul Olli Rehn să determine care sunt consecințele pandemiei asupra sportului socotit rege, iar acesta a prezentat primele concluzii. Pe lângă perturbarea calendarului competițional, organizarea meciurilor fără spectatori și pierderea drepturilor TV au avut un efect nefast asupra finanțelor din fotbal. 
Oficialul a subliniat, fără să ofere detalii, că America de Sud a fost cea mai afectată din acest punct de vedere. Și că Europa a suferit pierderi importante. De altfel, într-un studiu publicat în iulie, Sindicatul Cluburilor Europene de Fotbal (ECA) a estimat o pierdere de 4 miliarde de euro în cazul grupărilor de pe Bătrânul Continent,  pentru edițiile 2019/2020 și 2020/2021.  

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1