Oros se gândea să se lase de fotbal

Ultima actualizare:

Fotbalistul de 26 de ani are o poveste tipică pentru un jucător român. Provenit dintr-o familie modestă, Cristi Oros a mers la fotbal din dorinţa de a scăpa de sărăcie. Caracterizat de cunoscuţi drept un fotbalist serios, actualul fundaş de la Rapid recunoaşte că dacă nu se transfera la Braşov în 2007, punea ghetele în cui, fiind sătul să joace în Liga a II-a la Bihor. "Dacă nu ajungeam să joc în Liga1, mă lăsam de fotbal..."

La Braşov, l-a avut antrenor chiar pe selecţionerul Răzvan Lucescu. "Îi mulţumesc că m-a chemat la naţională, nu-l voi dezamăgi", îi răspunde recunoscător fundaşul lui Lucescu.

Totuşi cel care l-a convocat primul la naţională pe Oros a fost Piţurcă: "Acum trei ani, m-a sunat şi m-a chemat să vin la lot, dar eu m-am accidentat. Nu credeam că voi mai fi chemat la naţională, îmi luasem gândul..."

Fără fiţe, Oros conducea, în perioada în care juca la FC Braşov, un Volkswagen Golf 5, dar în primul an sub Tâmpa venea la antrenamente cu taxiul sau chiar cu autobuzul.

De asemenea, actualul „tricolor" avea momente în care se simţea singur la Braşov, asta deoarece prietena lui Simona, pe care a cunoscut-o la Oradea, nu venea foarte des să-l viziteze din cauza distanţei foarte mari. La fel se întâmpla şi cu rudele din Sighet, pe care, însă, Cristi le vizita de fiecare dată când avea ocazia.

A venit direct din vacanţă

Oros a crezut că prietenii în fac o farsă în momentul în care a fost chemat la naţională pentru meciul cu Bosnia.

"Eu eram acasă, în concediu, cu familia. Aveam telefonul pe silenţios, am văzut un număr privat şi nu am răspuns. M-am pomenit apoi cu alte telefoane de la preparatorul fizic de la naţională. Când am fost anunţat, am rămas blocat, mi-au trebuit momente bune să iau în serios ce mi se spune. Sunt tare bucuros, întâi am ajuns la Rapid, acum la naţională, am o vară extreme de fericită. Dacă am ajuns la naţională, cred că Lucescu m-a urmărit tot sezonul..."

"Pe Oros l-aş putea caracteriza în câteva cuvinte: profesionist, devotat, muncitor şi serios. Pune mult suflet în ceea ce face şi dă totul pentru echipa lui. E o persoană credincioasă şi un familist convins"Octavian Abrudan, jucător "U" Cluj

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net