Oltenii sunt coşmarul Rapidului

Ultima actualizare:

    Daniel Pancu a fost  titular în meciul din  turul campionatului,  câştigată de olteni, 2-0
Daniel Pancu a fost titular în meciul din turul campionatului, câştigată de olteni, 2-0

Rapid e în acest moment prima echipă sub linia retrogradării, dar la cum câştigă adversarele, nu e sigură că va trece peste. Are nevoie de minimum şapte puncte din ultimele trei meciuri, doar că azi, la ora 21:00, în Grant vin oltenii, şi amintirile îi răscolesc pe Pancu şi compania.

Totul se datorează istoricului dintre Rapid şi echipele din Craiova, care au bătut-o când i-a fost lumea mai dragă. Deşi vorbim despre Universitatea, nu despre actuala CS U, fiorii trec la fel de reci pe şira spinării. Pentru orice rapidist, meciul de la 2 mai 1998, jucat pe Ion Oblemenco, e un eveniment greu de şters din memorie. Atunci, în ultima etapă a sezonului, Rapidul lui Mircea Lucescu trebuia să învingă pentru a câştiga titlul în faţa Stelei. Deşi asta ar fi ajutat-o şi pe Craiova, care şi-ar fi asigurat astfel participarea în Cupa UEFA din postură de finalistă a Cupei României, ceva n-a mers conform planului.

Oltenii, la care căpitan era Emil Săndoi, unul dintre antrenorii de azi ai lui CS U, s-au îndârjit, au scos un dramatic 2-2 şi titlul a mers în Ghencea. Daniel Pancu şi compania, primul, titular în acel meci de groază pentru giuleşteni, i-au bătut pe craioveni în finală şi le-au interzis Europa, dar mâhnirea a rămas adânc împregnată. Acest episod a fost însă doar unul dintre multele în care Rapid a ieşit prost în faţa doljenilor.

În 2010, giuleştenii au ratat calificarea în Cupa UEFA din cauza unei înfrângeri cu 1-0 în faţa Craiovei, chiar pe Giuleşti, fapt care i-a făcut să încheie la un punct în spatele lui Dinamo. Diseară, Craiova vine sub Podul Grant la fel ca şi până acum, adică nemotivată şi fără obiectiv, dar pusă pe rele şi rapidiştii se întreabă cu teamă: oare ne-o mai coc oltenii o dată?

Declaraţie de dragoste

Jucătorul emblematic al Rapidului, Daniel Pancu, s-a confesat fanilor: “M-am născut să joc la Rapid. Sunt fericit că ştiu că numele meu va rămâne pe vecie întipărit în cartea de istorie a unei echipe legendare, la nivel european, precum Rapid!”

Sorin Cârţu: «Am băgat Rapidul în Divizia B în 1989»

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârţu, şi-a amintit de debutul său ca antrenor în prima ligă şi a scos în evidenţă asemănările dintre situaţia de atunci şi cea de acum.

”N-am făcut o statistică a întâlnirilor cu giuleştenii, dar debutul meu ca antrenor în Divizia A a fost într-un meci cu Rapid. Cel mai frumos meci, cu o groază de ocazii, în care s-a jucat mult pe contre, cred că nu a fost jucător de la noi care să nu aibă măcar două ocazii, a fost acela din 89, când Neagoe a băgat Rapidul în B. Nu ştiu cine va fi noul Geană Neagoe în meciul de azi, dar există o asemănare cu acel meci dacă ţinem cont de poziţiile echipelor în clasament. Noi vrem să ieşim cât mai repede din pasa asta neagră, care văd că se prelungeşte şi creează un disconfort. Mă aştept la o partidă încrâncenată”, a spus Cârţu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net