Olimpiu Moruțan s-a revanșat cu gol pentru eliminarea de anul trecut

morutan-gol-u21-fotbal_rps6639.jpg

Olimpiu Moruțan a trimis în poarta Urainei mingea centrată de Radu Boboc
Olimpiu Moruțan a trimis în poarta Urainei mingea centrată de Radu Boboc
Foto: Sport Pictures

Eliminat în 2018, tot într-un meci cu Ucraina, Olimpiu Moruțan a marcat gol contra est-europenilor

Aflat sub semnul imprevizibilului, fotbalul oferă uneori posibilitatea de a revanșa fie o înfrângere, fie o evoluție mai slabă.
În această situație s-au aflat joi seară, la Ploiești, câțiva dintre fotbaliștii care, anul trecut, evoluând pentru România U19, ratau calificarea la Euro în ultimele minutele de prelungire ale partidei cu Ucraina... Mai exact, a fost vorba despre Vlad, Băluță și Moruțan, titulari atunci, respectiv de Boboc și Drăguș, care s-au aflat pe banca rezervelor. Reuniți acum în reprezentativa U21, toți au contribuit la o victorie clară (3-0) în fața aceluiași adversar.
Eroul zilei a fost Olimpiu Moruțan, cel eliminat anul trecut după ce a văzut al doilea cartonaș galben pentru că și-a scos tricoul de pe el de bucurie că deschisese scorul... Legitimat la FCSB, mijlocașul clujean a deviat în plasa porții apărate de Bilik balonul centrat de Boboc. De data aceasta, Moruțan s-a bucurat ridicând brațele spre cer. Iar după meci a declarat pentru ProTV că întâmplarea nefericită din 2018 l-a ambiționat și mai tare. Cum s-a produs în minutul 75, reușita lui Moruțan i-a descătușat pe ”tricolorii mici”, care au majorat diferența prin ”dubla” lui Adi Petre (min. 80 și 90+4). Acest succes l-a făcut pe antrenorul Mirel Rădoi să se declare mulțumit de evoluția de după pauză a echipei sale. 
În urma acestui rezultat, România U21 ocupă locul 3 în Grupa 8 preliminară, cu 3 puncte din două meciuri, fiind devansată de Finlanda (7 puncte / 3 meciuri) și Danemarca (6p / 2m). Naționala noastră va juca luni, la 20.30, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari cu Irlanda de Nord, formație aflată pe locul 5, cu două puncte.   

Loading...