Olăroiu poate fi campionul Asiei

Ultima actualizare:

    Elevii lui Oli sunt în faţa unui succes istoric
Elevii lui Oli sunt în faţa unui succes istoric

România are foarte mulţi antrenori peste hotare, dar puţini dintre ei sunt în prim-plan, cu performanţe notabile. Exceptându-l pe Mircea Lucescu, în Ucraina, doar Cosmin Olăroiu se mai evidenţiază, în ţările arabe. Iar sâmbătă (20 noiembrie) poate da cu adevărat lovitura.

Cosmin Olăroiu a câştigat în ultimii opt ani un titlu de campion al Arabiei Saudite, trei ale Emiratelor Arabe Unite, plus alte şapte cupe interne. Fie că a fost la Al-Hilal Riad, Al-Sadd Doha, Al-Ain Abu-Dhabi sau Al-Ahli Dubai, tehnicianul n-a reuşit totuşi să se strecoare spre fazele superioare ale competiţiilor continentale.

În acest an, Olăroiu şi-a făcut însă o miză supremă din atacarea Ligii Campionilor Asiei şi a mers şnur până în finală. În urmă cu două săptămâni, Al-Ahli a remizat la Dubai, scor 0-0, în turul ultimului act al competiţiei, în faţa chinezilor de la Guangzhou Evergrande.

Sâmbătă, de la ora 14.00, ora României, pe stadionul Tianhe, din cantonul-metropolă, Guangzhou, are loc manşa secundă, cu trofeul pe masă. Partida se anunţă infernală, mai ales că în faţă îi va fi Luis Felipe Scolari, antrenorul cu care Brazilia a câştigat ultimul titlu mondial, cel din 2002. Tehnicianul sud-american mizează pe o echipă de chinezi cu trei implanturi puternice din ţara sa natală: Paulinho, fost la Tottenham, Elkeson şi Rocardo Goulart, golgheterul competiţiei în acest sezon, cu opt reuşite.

Şi Olăroiu are însă secretele lui braziliene: atacantul Lima, dublu campion în Portugalia cu Benfica şi Everton Ribeiro. Dacă va câştiga trofeul, lucru foarte posibil după rezultatul bun din tur, Olăroiu s-ar alătura lui Anghel Iordănescu, singurul antrenor care a mai reuşit asta, în 2000 şi 2005, cu saudiţii de la Al-Hilal şi Al-Ain.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net