Olandezul Bradley de Nooijer, prima reacție după scandalul de rasism

Ultima actualizare:

    Olandezul De Nooijer a fost victima unui atac rasistFOTO: Sportpictures.euâ
Olandezul De Nooijer a fost victima unui atac rasistFOTO: Sportpictures.euâ

Făcut ”negru împuțit” de craioveanul Nicușor Bancu, olandezul lui FC Viitorul, Bradley de Nooijer, a reacționat marți, printr-un comunicat publicat de digisport.ro.

Fundaşul olandez al echipei FC Viitorul, Bradley De Nooijer, a acuzat, într-un comunicat, "atitudinea ofensatoare, jignitoare, rasistă a lui Nicuşor Bancu", considerând că "este inacceptabil ca în 2019, într-o ţară a Uniunii Europene, să existe un astfel de comportament faţă de un coleg de joc".

”Referitor la comportamentul jignitor al unui adversar faţă de mine, din partida desfăşurată cu Universitatea Craiova, doresc să fac următoarele precizări:

Am venit în anul 2017 în România cu singurul scop de a juca fotbal şi sunt fericit că prin munca depusă în această perioadă, prin evoluţiile mele, am ajutat echipa la realizarea obiectivelor.

Am avut mereu referinţe frumoase despre fotbalul românesc în momentul în care am decis să vin la FC Viitorul şi am vorbit mereu laudativ despre jucătorii români şi despre fotbalul românesc în toate interviurile pe care le-am oferit presei din ţara mea natală, Olanda.

Din păcate, atitudinea ofensatoare, jignitoare, rasistă a lui Nicuşor Bancu din acest meci contravine inclusiv fair-play-ului care ar trebui să fie regula de bază a fotbalului. Este inacceptabil ca în 2019, într-o ţară a Uniunii Europene, să existe un astfel de comportament faţă de un coleg de joc.

Am văzut, din păcate, că nici măcar după ce imaginile surprinse de camerele TV prezintă clar aceste jigniri şi comportamentul rasist, xenofob faţă de mine, jucătorul Craiovei nu are puterea de a-şi recunoaşte greşeala!

Acesta este oare comportamentul pe care Bancu şi l-ar dori din patea adversarilor dacă ar evolua într-un alt campionat?

Sunt profund afectat de cele întâmplate şi vreau doar să fiu tratat cu respect, cu aceeaşi măsură ca orice alt jucător care evoluează în campionatul României, indiferent de ţara din care provine sau culoarea pielii, iar astfel de lucruri să nu se mai repete”, se arată în comunicatul lui Bradley de Nooijer, informează digisport.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net