Octavian Şovre spune că autografele date de Haaland vor fi scoase la licitaţie pentru a sprini asociaţia SOS Autism

sovre-octavian_rps8422.jpg

Octavian Şovre
Octavian Şovre
Foto: sportpictures.eu

Arbitru asistent la meciul Manchester City - Borussia Dortmund (2-1), din sferturile de finală ale ediției 2020/2021 a Ligii Campionilor, Octavian Şovre a fost filmat în timp ce îi cerea un autograf fotbalistului norvegian Erling Haaland. Criticat de mulți pentru această cerere, oficialul a declarat că obişnuieşte să strângă autografe de la mari sportivi ai lumii pentru a sprijini SOS Autism Bihor, un centru pentru bolnavii de autism.

Într-un interviu acordat playsport.ro și citat de news.ro, Șovre a explicat situația: "Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alţi colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârşit de an făceam chete şi puţinul care se strângea era donat acestui centru. Cu timpul au mai venit oameni lângă noi şi asta ne bucură enorm. Am încercat să sprijinim cu tot cum am putut acest centru. Asociaţia pe care noi o sprijinim, este vorba despre SOS Autism, organiza câte un bal caritabil la fiecare sfârşit de an. Asta până să apară pandemia. În cadrul acestor evenimente se organizau licitaţii unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau şi cartonaşele cu semnăturile fotbaliştilor sau sportivilor celebri. Banii strânşi pe aceste bunuri ajungeau în posesia asociaţiei unde se află aceste persoane cu anumite probleme de sănătate. Estimez că am obţinut aproximativ 250 de astfel de autografe. Şi nu vorbim doar despre autografe ale marilor fotbalişti. Spre exemplu, la Jocurile Olimpice am intrat în contact cu sportivii de top de la celelalte ramuri sportive. Şi de acolo am multe iscălituri. Toate aceste autografe au mers la licitaţiile despre care vă vorbeam şi au fost cumpărate, iar cu banii au fost ajutaţi cei suferinzi. O situaţie aparte este cea a lui Lionel Messi. Cu el am dialogat mai mult pe această temă. M-a ascultat şi atunci când a aflat despre ce este vorba, mi-a semnat 9 cartonaşe, nu unul. Vă daţi seama că nu i-aş fi cerut aşa ceva, dar el a fost impresionat atunci când i-am spus despre oamenii care vor beneficia de pe urma acestor semnături".
Cum UEFA nu agrează astfel de situații, Octavian Şovre riscă să fie suspendat. Acesta a fost avertizat după scandalul declanșat la meciul PSG - Istanbul BB, după care arbitrul de centru Octavian Colțescu a fost suspendat până la finalul anului competițional 2020/2021. Atunci forul european a decis să „ îl avertizează pe Octavian Sovre pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) DR şi a articolului 6 alineatul (1) din Termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat”. 

Loading...