Obiectivul lui Mutu: «Vrem două puncte»!

Ultima actualizare:

    TURCIA – ROMÂNIA Vineri, ora 20.30, TVR1
TURCIA – ROMÂNIA Vineri, ora 20.30, TVR1

Toţi ochii la reunirea de ieri a echipei naţionalei pentru dubla cu Turcia şi Olanda au fost pe Adrian Mutu. Revenit după un an la prima reprezentativă, acesta a fost extrem de volubil şi a părut să fi trecut peste perioada grea traversată în ultima perioadă.

Rechemat la prima reprezentativă după un an, Adrian Mutu a vorbit despre „dubla" cu Turcia şi Olanda din preliminariile CM 2014.

„Ideal ar fi să batem în ambele meciuri, însă, ne-am mulţumi şi cu două remize. Să nu ne facem iluzii. Întâlnim cele mai puternice echipe din grupă şi, de aceea, dacă luăm două puncte ar fi foarte bine. E clar că în această serie, Olanda e favorită la locul 1, iar România şi Turcia se vor lupta pentru poziţia secundă", şi-a început „Briliantul" analiza.

Atacantul de 33 de ani a făcut apoi o „radiografie" a naţionalei Turciei. „Ei au prima şansă vineri, fiindcă meciul se joacă la Istanbul. Aici, vorbim de calculele hârtiei. La fel stăteau lucrurile şi înainte de Fenerbahce - Vaslui. Toţi spuneau că Vasluiul va pierde la scor, fiindcă e greu să joci în Turcia, dar s-a terminat egal", a continuat vârful legitimat la Ajaccio.

„Briliantul" a insistat că revenirea sa în lot nu înseamnă că automat va fi şi căpitan. „Domnul Piţurcă ia această decizie. Nu e o problemă, dacă nu voi purta eu banderola. Eu vreau să fiu titular", a explicat atacantul de 33 de ani, care a jucat ultima dată sub tricolor la 11 octombrie 2011. Întrebat care sunt în viziunea lui fotbaliştii de viitor din lotul actual, Mutu i-a nominalizat pe doi jucători: „Maxim şi Grozav îmi plac foarte mult. Sunt talentaţi, însă important e să rămână cu picioarele pe pământ. Mă bucur că şi lui Torje a început să-i meargă bine la Granada. Ghinionul lui a fost că, în sezonul trecut, la Udinese erau mulţi fotbalişti în formă. Dacă ar fi rămas acolo, acum era titular în Serie A".

Explozie în cantonament

Elevii lui Piţurcă s-au speriat groaznic ieri după-amiază când o centrală termică din cadrul complexului de la Mogoşoaia, unde "tricolorii" se află în cantonament, a explodat. "S-a produs o explozie la vasul de expansiune al centralei. Cei doi răniţi au fost duşi la spital. Din fericire, apoi nu a izbucnit un incendiu", au spus martorii.

Piţurcă îi vede favoriţi pe turci

Emoţii cu Tamaş. După ce Tănase, acci­­dentat în partida Steaua-CFR, a ratat convocarea, selecţionerul aşteaptă verdictul şi în cazul altor jucători. „Tamaş a suferit o întindere la aductori. De aceea, l-am convocat şi pe Gardoş. Sunt probleme şi cu Chiricheş, dar sper să se rezolve", a declarat Piţi.

Piţi îi vede pe turci mult peste România. Selecţionerul a tras un semnal de alarmă înainte de confruntările cu Turcia şi cu Olanda. „Urmează cele mai grele jocuri pentru noi în această grupă. Vom întâlni adversarii noştri la locurile 1 şi 2. Din punct de vedere valoric, Turcia e mult peste noi. Şi un punct ar fi bun cu ei", a spus tehnicianul.

România - Olanda, cu casa închisă! Oficialii FRF sunt convinşi că partida de pe „Arena Naţională" se va disputa cu casa închisă. Deja s-au dat 25.000 de bilete on-line, iar de ieri s-au pus în vânzare şi la case. Iată preţurile: Peluze - 20 şi 40 de lei, Tribuna I - 40, 80 şi 160 de lei, Tribuna a II-a - 80 şi 160 de lei, VIP - 400, 600 şi 800 de lei.

Cum să prinzi reducerile? Biletele pentru România-Olanda vor avea preţuri speciale pentru diferite categorii de fani: 10 lei pentru pensionari (se va elibera pe baza talonului de pensie), 15 lei pentru studenţi, pe baza carnetului de student, iar familiştii vor achita tot 15 lei, cu condiţia să aibă la ei cartea de identitate şi certificatul de naştere al copilului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net