O nouă modă în fotbalul românesc. Comisia de Disciplină suspendă scaune, nu oameni!

Ultima actualizare:

În ultimele două zile, două suspendări au lăsat însă mască orice microbist. Dacă până acum amenzile, disputarea unui meci cu porţile închise sau la minimum 60 de kiloometri de casă erau singurele sancţiuni posibile, acum a mai apărut una: suspendarea unor sectoare ale stadionului, de parcă scaunele ar fi de vină, nu oamenii.

Mai exact, Steaua şi Dinamo vor trebui să închidă peluzele pentru următoarele două meciuri de pe teren propriu, ca urmare a incidentelor de la derby, respectiv de la Săgeata - Steaua. Orice logică arată că efectul nu poate fi decât 0, pentru că nimic nu-i împiedică pe turbulenţi să se mute în alte zone ale stadionului, de unde să producă aceleaşi incidente. Asta pentru că n-au fost suspendate persoanele, ci nişte obiecte neînsufleţite.

Acest mod de a face dreptate e ridicol şi chiar preşedintele Comisiei de Disciplină, Daniel Cernat, recunoaşte că nu este cea mai inspirată formă de pedeapsă. Avocatul oferă însă o explicaţie, dar şi o promisiune.

"Am ajuns la concluzia că închiderea stadioanelor în urma incidentelor nu este cea mai bună soluţie, pentru că fotbalul fără spectatori nu există. Astfel, la 31 martie am modificat articolul 82 din regulament, care ne va permite de acum să închidem doar sectoarele în care s-au produs incidentele. E adevărat că poate nu va fi cea mai eficientă decizie, dar e o cale de mijloc. Nici nu lăsăm fotbalul fără suporteri, dar arătăm în continuare că unele manifestări nu sunt normale şi nu vor fi tolerate.

Frustarea şi suspiciunea de rea credinţă apare atunci când cluburile nu sunt sancţionate la fel, dar vă garantez că de acum încolo veţi vedea consecvenţă la Liga I şi la Liga a II-a. Nu e normal ca pentru două torţe, o echipă să fie pedepsită cu închiderea unu sector (nr. cazul Stelei), iar alta să fie trimisă să joace în alt oraş (nr. cazul Rapidului)", a declarat acesta.

Anul trecut, Steaua a mai fost sancţionată însă cu închiderea unui sector de pe Ghencea în urma unor incidente provocate de fanii roş-albaştri, iar Daniel Cernat n-a reuşit să explice cum a fost posibil asta dacă regulamentul a fost modificat abia în urmă cu patru zile. "Din punctul meu de vedere n-a fost statutar. Cred că au interpretat regulamentul în alt fel. Nu ştiu, nu eram eu atunci la LPF", a declarat acesta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net