O legendă a fotbalului românesc, închisă pentru lovituri cauzatoare de moarte

Ultima actualizare:

Ion Pârcălab este unul dintre fotbaliştii cărora fostul dictator Nicolae Ceauşescu le-a permis să plece afară în anii ’70. Fosta glorie a lui Dinamo a fost lăsată de comunişti să joace în străinătate, la Nimes, ca urmare a relaţiilor bune dintre România şi preşedintele Franţei, Georges Pompidou. Prin stilul său de joc, Pârcălab i-a făcut pe mulţi să iubească Dinamo „până la moarte”.

Aşa s-a întâmplat şi cu târgovişteanul Vasile Neagu, care a ajuns dinamovist după ce a văzut o fotografie cu echipa de glorie a lui Dinamo din anii ’60 - ’70. Acum are peste 80 de albume cu poze, articole din ziare şi tot felul de materiale despre echipa din Ştefan cel Mare.

Spre sfârşitul carierei, în ultimii doi ani, a jucat în Franţa, unde a fost declarat cel mai bun străin. După doi ani a revenit în ţară ca antrenor şi de la copiii şi juniorii lui Dinamo, a ajuns în Divizia C, la „Progreul Pucioasa” cu care dorea neapărat să intre în B.  „A vrut să aibă o echipă tânără şi l-a luat pe portarul Stancu de la Târgovişte. După un meci din campionatul Diviziei C, jucat acasă, a avut loc o masă, cum se obişnuia, la un motel din Pucioasa. Sărbătoreau victoria. Pe fondul unor discuţii mai aprinse şi sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat la harţă cu Stancu. La mijloc a fost o chelneriţă. Cei doi au mers la toaletă şi acolo Pârcălab l-a omorât pe Stancu. Probabil că portarul a fost mai beat decât Pârcălab şi nu a putut să se apere. Am înţeles că i-a băgat o coadă de mătură pe gât. La vremea aceea a fost arestat şi dus la Miliţia Judeţeană la Târgovişte”, mai spus Vasile Neagu.

Infracţiunea este confirmată de IPJ Dâmboviţa. „A fost condamnat trei ani pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi ani, între anii ‘82 şi ’84”, a declarat comisarul Mihaela Savu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net