O «fantomă» apropie Ungaria de Euro 2016

Ultima actualizare:

    Ungurii au dat  lovitura la OsloFoto: AFP
Ungurii au dat lovitura la OsloFoto: AFP

Graţie unui jucător de care n-a auzit nimeni, fosta adversară a României în preliminariile Euro 2016 s-a apropiat din nou de turneul final din Franţa.

Ungurii aşteaptă de 30 de ani participarea la un turneu final major, blestem care e pe cale să se încheie. În urmă cu o lună, vecinii noştri au ratat dramatic calificarea directă de pe locul trei şi au fost trimişi într-un „baraj” cu Norvegia în care nordicii erau consideraţi favoriţi.

Meciul tur de la Oslo a dat însă peste cap calculele hârtiei, Ungaria obţinând o victorie la limită (1-0) şi luând astfel un avantaj considerabil în vederea returului de duminică de la Budapesta. Eroul maghiarilor a fost mijlocaşul de 21 de ani Laszlo Kleinheisler, autorul golului decisiv, care şi-a făcut un debut de vis în tricoul naţionalei.

Fotbalistul lui Videoton a fost pariul selecţionerului Bernd Storck pentru „dubla” cu Norvegia în ciuda faptului că n-a mai jucat nici un meci oficial în prima ligă maghiară din luna mai. În conflict cu oficialii clubului de care aparţie, el a impresionat însă în trei partide disputate în această toamnă la naţionala Under 21 a Ungariei. „E extraordinar, nu pot să cred că am marcat la prima convocare”, a spus Kleinheisler după ce i-a făcut fericiţi pe unguri.

Sâmbătă intră în scenă «Ibra»

Ibrahimovic e unul  dintre cei mai periculoşi  adversari din lume
Ibrahimovic e unul dintre cei mai periculoşi adversari din lume

Suedia – Danemarca, cel mai aşteptat duel al play-off-urilor pentru Euro 2016, îşi va disputa sâmbătă primul episod. „Întâlnirile contra Danemarcei înseamnă mai mult decât un meci de fotbal. E derbyul scandinav, iar presiunea e mereu mare atât în teren cât şi în afara lui”, a declarat vedeta naţionalei Suediei, Zlatan Ibrahimovic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net