O echipă de tradiție din Liga 2 a fost desființată de primar!

Ultima actualizare:

    Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasamentul Ligii 2FOTO: Sportpictures.eu
Gloria Buzău ocupa locul 10 în clasamentul Ligii 2FOTO: Sportpictures.eu

Incredibil, ar adevărat! Gloria Buzău, formație cu o mare tradiție în fotbalul românesc, actuală divizionară secundă, a fot desființată azi, luni, de primar!

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a hotărât să desfiinţeze secţia de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău din cauza dificultăţilor financiare cu care municipalitatea se confruntă în urma crizei sanitare. Jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei de seniori care ocupa locul 10 în Liga a II-a au fost anunţaţi de decizia municipalităţii luni dimineaţă, înaintea plecării în cantonament la Sărata Monteoru.

Echipa a fost retrasă din campionat şi se va desfiinţa, iar jucătorii vor deveni liberi de contract putând semna cu cine doresc. Clubul sportiv finanţat de municipalitate va rămâne doar cu echipele de copii şi juniori.

"Decizia a fost luată în urma restructurărilor bugetare majore din cadrul clubului, dar şi din cauza faptului că echipa nu poate promova în Liga I, dat fiind statutul si regulamentele Federaţiei Române de Fotbal şi al Ligii Profesioniste de Fotbal", se arată într-un comunicat remis de SCM Gloria Buzău.

Potrivit edilului Constantin Toma, în urma crizei sanitare municipiul Buzău va avea încasări mai mici cu 6 milioane de euro, iar în aceste condiţii banii vor trebuie să meargă către proiectele importante ale municipalităţii.

În urmă cu câteva săptămâni, Toma a anunţat că ia în calcul o retragere a echipei de fotbal din campionat dacă FRF nu va permite echipei să promoveze în Liga I. Conform legii, CSM Gloria Buzău nu avea drept de promovare în primul eşalon fotbalistic pentru că era finanţată exclusiv de la bugetul Primăriei.

De asemenea, conducerea clubului a anunţat că fotbalul rămâne activ la Buzău prin Centrul de Copii şi Juniori unde activează 180 de tineri împărţiţi în 9 grupe U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U17 şi U19, sub îndrumarea a 9 cadre specializate cu Licenţă PRO, A, B şi C.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net