Nu doar Straton a luat 7 goluri într-un meci! Ei sunt cei mai buni încasatori din Liga 1!

fotbal-mures-timisoara-45.jpg

Portarul Timişoarei a scos de şapte ori mingea din poartă în umilinţa cu FCSB
sportpictures.eu

FCSB a făcut scorul campionatului în weekend-ul trecut, când a câştigat cu 7-0 în faţa lui ACS Poli Timişoara. Toată lumea s-a uitat atunci spre marcatori, dar nimeni n-a vorbit şi despre victimă, care a fost dată uitării. Şi n-ar fi trebuit, pentru că portarul bănăţenilor, Cătălin Straton, nu e la prima ispravă de acest gen şi nici primul portar care încasează multe goluri într-un singur meci.

Straton ia trei goluri pe partidă. Nu Cătălin Straton e titular la ACS Poli Timişoara, ci Vasile Curileac, care a apărat în 11 din cele 15 meciuri ale acestui sezon. În restul de 4 l-a lăsat însă pe fostul rapidist, care n-a reuşit decât o dată să scape neperforat. Exceptând cele şapte goluri luate duminica trecută de la Gnohere, Coman, Larie şi Tănase, Straton a mai primit trei de la Astra şi unul de la acelaşi Gnohere, în tur. Înseamnă o medie de aproape trei goluri pe meci, adică una cum niciun portar nu şi-ar dori. Practic, doar Chiajna n-a reuşit să-l învingă pe Straton, o consolare cam palidă. Cătălin e însă obişnuit cu aşa ceva şi nimic nu-l poate clinti. Sezonul trecut a luat de două ori câte cinci, în înfrângeri la 0 suferite de Poli în faţa Viitorului şi Botoşaniului.

gnohere.jpg

gnohere
Gnohere a fost coşmarul lui Straton duminică seara. Francezul i+a marcat o triplă
Foto: Mediafax

Marc a încasat 8 de la Vaslui. După cum spuneam, Straton nu e primul portar care a gustat amarul unei astfel de catastrofe. Cel mai şifonat a ieşit în ultimul deceniu al Ligii 1 Alexandru Traian Marc. Fostul portar al lui Dinamo a jucat în sezonul 2013-2014 pentru Corona Braşov, o nou promovată care s-a întors imediat în liga secundă şi care între timp s-a şi desfiinţat. Totuşi, ardelenii au avut timp să intre în istorie încasând un incredibil 8-1 de la FC Vaslui, când această echipă era încă o forţă a campionatului. Lui Marc i-au rupt atunci plasele Madson, Balaur, Muşat, Viveiros, Antal şi Temwanjera, ultimii doi marcatori ai unor duble. Portarul s-a retras în această vară, la 34 de ani, dar va duce această pată în CV până la moarte.

_rps4266.jpg

Fostul jucător al Braşovului a avut un meci de coşmar la Vaslui, când echipa lui Porumboiu era o forţă
sportpictures.eu

Giuleştiul l-a nenorocit pe Stoicescu. Cristian Stoicescu a fost un portar de ligil inferioare, dar a avut şi perioada lui de glorie. În sezonul 2010-2011 a jucat pentru prima şi ultima dată în primul eşalon, unde a promovat cu Victoria Brăneşti. Lumina reflectoarelor l-a cam orbit însă pe modestul portar, iar pe 26 septembrie 2010, într-una din primele etape ale stagiunii, a venit dezastrul. Ilfovenii au pierdut cu 7-1 în Giuleşti, iar Stoicescu a încasat cu seninătatea dubla lui Cassio şi reuşitele lui Cesinha, Roman, Constantin, Frunză şi Lazăr. La finalul acelui campionat, goalkeeper-ul “ucis” de Rapid a fost trimis la Delta Dulcea, iar apoi la Gloria Buzău, de unde s-a retras în ianuarie 2016.

Vâtcă îi visează şi azi pe Zicu şi Mazilu. Cosmin Vâtcă este şi el unul dintre veteranii Ligii 1, iar portarul în vârstă de 35 de ani nu putea evita şi câteva dezastre produse în cele 115 meciuri jucate pe prima scenă. Cel mai mare a fost însă de departe acel 0-7 încasat cu Oţelul de la Rapid, pe 5 noiembrie 2006. Echipa lui Răzvan Lucescu a măturat atunci pe jos cu trupa lui Petre Grigoraş chiar la Galaţi, şi Vâtcă a fost omul care a ţinut de sac. Iar Ianis Zicu şi Ionuţ Mazilu, fiecare cu câte două goluri, plus Nicolae Grigore, Valentin Bădoi şi Mugurel Buga, i-au băgat în el cât au putut. Vâtcă e în prezent rezerva lui Arlauskis la CFR Cluj.

_rps5824.jpg

Vâtcă nu va uita toată viaţa coşmarul cu Rapid. Culmea, la şase ani după acel meci a ajuns să apere chiar poarta giuleştenilor
sportpictures.eu

Bornescu a luat de două ori câte 5. Mircea Bornescu a fost un portar cu prestanţă al Ligii 1, Craiova, Petrolul şi Rapid fiind maximele pentru el în fotbal. Sezonul 2016-2017 a arătat însă cu adevărat ca unul de retragere! Cel mai mare scor al stagiunii precedente a fost 5-0, iar el s-a înregistrat de două ori, cu aceeaşi echipă pe post de victimă: FC Voluntari. Ilfovenii au fost învinşi cu acestă difrrenţă de CFR Cluj şi de CS U Craiova, iar toate cele 10 goluri au fost încasate de Bornescu. Fostul goalkeeper a încheiat sezonul cu 26 de goluri primite în 16 meciuri şi a interpretat corect semnalele, retrăgându-se la 37 de ani.

_rps3462.jpg

Mircea Bornescu a încasat sezonul trecut 26 de goluri în 16 partide, dintre care 10 în două înfrângeri cu 5-0 ale Voluntariului. I-a ajuns şi s-a retras. La 37 de ani, chiar nu mai avea rost să continue!
sportpictures.eu
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1