Noul selecţioner al României şi-a pus jucătorii să alerge pe cioburi

daum.jpg

daum
Cristoph Daum a fost validat ca antrenor al naționalei de fotbal a României
Foto: Getty

Noul selecţioner al României, Christoph Daum, a povestit cum şi-a pus jucătorii pe care îi pregătea la Bayer Leverkusen în anii 90 să alerge pe cioburi, însă avertizează că nimeni nu ar trebui să facă aşa ceva acasă.

"Am avut probleme cu jucătorii, să lucrez cu ei în domeniul mental. Ei voiau să joace 5-2 pe teren, dar cel mai important muşchi al corpului, care se găseşte între urechi, şi anume creierul, nu voiau să se ocupe de el. Mă întrebam cum să-i fac să se ocupe de antrenamentul lor mental, care e o normalitate astăzi, dar eu vorbesc de o întâmplare de acum 20 de ani. Îmi trebuia o acţiune în care ei să spună că e imposbil să o facă şi atunci s-au oferit să alerge prin foc, pe cărbuni încinşi, numai că din motive de protecţie împotriva incendiilor este foarte dificil să faci aşa ceva. Atunci mi-a spus cineva să alerge prin cioburi. 'Eşti nebun, nu o să o fac niciodată!' 'Încearcă singur, nu o să ţi se întâmple nimic şi o să vezi că fiecare va avea o experienţă revelatorie şi se va preocupa de antrenamentul mental.' Am făcut şi eu exerciţiul, când am văzut cioburile 'nu, nu', refuzam, 'nu o să intru desculţ'. Dar până la urmă am parcurs un program de antrenament mental şi după aceea am avut 25 de jucători la momentul acela şi 20 au alergat din cioburi. Cinci au refuzat şi am acceptat, era o acţiune voluntară. Din cei 20, zece au acceptat în mod permanent antrenamentul mental", a declarat Daum, la Dolce Sport.

El a avertizat imediat că nu e bine de făcut aşa ceva acasă şi a dezvăluit secretul faptului că fotbaliştii nu s-au tăiat: "Nimeni să nu facă acasă aşa ceva! Pentru că îşi taie tălpile, vă spun foarte clar! Pentru că am avut sub cioburi o suprafaţă moale, aveam cioburi care nu sunt ascuţite. Pentru că dacă vă spargeţi o sticlă sub picioare, cu siguranţă vă tăiaţi", a adăugat antrenorul german.

Întebat dacă are cioburile pregătite pentru jucătorii români, Daum a răspuns: "Nu, asta o faci o singură dată. Acum am ajuns mai departe, vorbim de vremuri care au trecut de 20 de ani, în care nimeni nu voia să audă de antrenamentul mental. Astăzi, jucătorul ştie mai multe despre cum să-şi antreneze forţele mentale şi cât sunt de importante şi cred că astăzi nu există niciun mare club care să nu lucreze cu un astfel de specialist".

Loading...

Citește și

  • Christoph Daum n-o fi el antrenorul perfect, dar reacţia contestatarilor săi pare mult prea virulentă. Un neimplicat n-ar înţelege nici dacă i-ai pica ceară pe faţă de ce atâta înverşunare împotriva unui tehnician cu nume şi CV foarte bune. Preşedintele FRF a avansat nişte motive interesante la prezentarea neamţului, dar mai sunt şi altele. Click! vă spune de ce Daum pleacă cu statut de indezirabil la cârma naţionalei României!

  • daum

    Răzvan Burleanu, președintele FRF, l-a prezentat oficial pe noul selecționer al echipei de fotbal a României, neamțul Cristoph Daum. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal l-a validat pe Daum în postura de antrenor al naționalei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1