«Noul Pelé» calcă totul în picioare

Ultima actualizare:
19 goluri în 30 de meciuri a marcat Neymar în 2011 în toate competiţiile
19 goluri în 30 de meciuri a marcat Neymar în 2011 în toate competiţiile

În câteva zile, brazilianul Neymar ar putea fi transferat de Real Madrid în schimbul unei sume “galactice”, în jurul a 50 de milioane de euro.

La 19 ani, are deja lumea fotbalistică la picioare. Nu degeaba i se spune “Noul Pelé”.

Joacă la Santos de mic copil, are aceleaşi mişcări de felină care-i hipnotizează pe adversari, marchează pe bandă rulantă şi, pentru o comparaţie perfectă, a intrat în gura lui Diego Maradona (recent, argentinianul l-a acuzat de “proastă educaţie”).

Mai mult, nu putea rata cucerirea Copei Libertadores, Liga Campionilor în variantă sud-americană, trofeu pe care gruparea din Sao Paulo nu l-a mai luat din 1962 şi 1963, chiar cu adevăratul Pelé în avanposturi.

De asemenea, frizura cu “creastă” a puştiului Neymar aduce aminte de primii ani din cariera celui supranumit “Regele” sportului-rege.

Faţă de Pelé, steaua în ascensiune a fotbalului mondial are în plus o agresivitate dusă la extrem, atât în teren cât şi în afara lui. A demonstrat-o la câteva momente după ce Santos a trecut cu 2-1 de uruguayenii de la Penarol în returul finalei Copei Libertadores (0-0 în prima manşă).

Între cele două tabere s-a încins o bătaie ca-n filme, cu pumni şi picioare aruncate la întâmplare şi cu Neymar în prim-plan, călcându-şi adversarii pe cap, la propriu.

Pentru ca tacâmul să fie complet, noul idol al brazilienilor a făcut deja ravagii şi în viaţa privată: a lăsat gravidă o tânără domnişoară de 17 ani, lucru pe care l-a recunoscut pe pagina sa de internet. Inutil să mai spunem că “noul Pelé” poate fi găsit pe Facebook şi e activ pe Twitter.

Pele
Pele

Realul îi dă târcoale

Deşi susţine că e fericit la Santos, echipă cu care e sub contract până în 2015, Neymar nu va putea rezista tentaţiei de a veni în Europa. Real Madrid pare să fie destinaţia cea mai probabilă, vorbindu-se deja de o ofertă de 45 de milioane de euro pusă pe masă de „galactici”.

„Îl sfătuiesc să plece. Cred că e destul de matur să joace la Real. Stilul său în viteză seamănă mai mult cu Zico sau cu Cruyff decât cu mine”, a declarat marele Pelé .

Pelé l-a provocat pe Messi

Prezent în tribune la meciul Santos - Penarol, Pelé a ţinut neapărat să ridice şi el Copa Libertadores, la fel cum a făcut-o în urmă cu 48 de ani.


    Pele
Pele

Apoi, „Perla Neagră” s-a lansat în declaraţii caracteristice, ridicându-l în slăvi pe Neymar şi „înţepân­du-l” pe fotbalistul momentului, Leo Messi. „Dacă poate fi mai mare ca mine? Atunci trebuie să dea mai mult de 1.283 de goluri”, a spus Edson Arantes do Nascimento. Un pariu riscant, ţinând cont de ritmul în care marchează argentinianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net