Noul Giuleşti va costa 21 de milioane de euro

Ultima actualizare:

    Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri contractul de execuţie al noii arene de sub Podul GrantFoto: Click!
Compania Naţională de Investiţii a semnat ieri contractul de execuţie al noii arene de sub Podul GrantFoto: Click!

Feroviarii tânjesc de ani de zile după un stadion nou care să înlocuiască stabilimentul construit de Carol al II-lea, dar acesta devenise o himeră şi părea pierdut în clasica birocraţie românească. Cu greu, lucrurile se mişcă însă înainte, iar ieri s-a mai produs o victorie mare care îi bucură pe rapidişti.

CNI, Compania Naţională de Investiţii, instituţia prin care se finanţează proiectul, a dezvăluit că a semnat contractul final care implică demolarea actualului stadion şi construirea celui nou. Licitaţia a fost câştigată de o asociere de trei firme, Construcţii Erbaşu SA, Concelex SRL şi Terra Gaz Construcţii SRL, care şi-au asumat că împreună vor preda totul la cheie în 2020 pentru puţin peste 21 de milioane de euro. “Potrivit ofertei câştigătoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fără TVA, cote şi taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucureşti, stadionul să îndeplinească criteriile în vederea asigurării condiţiilor de antrenament pentru echipele participante”, se arată în comunicatul eliberat de CNI. Din păcate pentru rapidişti, există şi o veste proastă. Până la urmă nu s-a putut mări capacitatea, aşa cum sperau aceştia, şi “bijuteria” va fi “bijuterie”, dar cu doar 14.000 de locuri, 5.000 mai puţine decât avea vechiul stabiliment. Noua arenă va fi de categoria UEFA 4, va cuprinde o zonă de sărituri în lungime, săli de sport sub tribune, o pistă de alergare de 60 de metri, iar suprafaţa înierbată va fi de 80x120 de metri.

Din retur Rapid se mută pe stadionul din Regie

CNI nu a dezvăluit şi data exactă când buldozerele vor intra în bătrânul Giuleşti pentru a-l pune la pământ, în primul rând pentru că mai este nevoie de nişte avize şi autorizaţii de construcţie. Din retur mai mult ca sigur Rapid se va muta însă provizoriu pe alt stadion şi cel ales este cel din Regie, pe care nu mai joacă nimeni după ce Sportul Studenţesc a sucombat. Ultimele patru partide, inclusiv cea cu Olteniţa, de azi, se vor disputa în Grant, iar meciul de adio va fi pe 1 decembrie cu Înainte Modelu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net