Nou-promovatele fac legea în Liga I

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

ACS Timişoara şi FC Botoşani reprezintă revelaţiile acestui început de sezon. Ambele sunt neînvinse, având un bilanţ invidiat de toţi granzii din fotbalul autohton: prima a obţinut trei victorii şi o remiză, iar trupa moldavă a înregistrat două succese şi două rezultate de egalitate.

Dacă la debutul în Liga I adversarii credeau că au o misiune facilă în faţa unor formaţii ca Timişoara sau Botoşani, s-au înşelat. Suprinzător sau nu, Dinamo a pierdut pe Bega cu 2-0, iar CFR-ul a luat doar un punct în faţa moldovenilor, 0-0. Apoi, runda a doua a continuat aproape pe aceeaşi linie, diferenţa fiind că Timişoara a remizat cu CFR, 0-0, iar Botoşani s-a impus în faţa celor de la Gaz Metan, 2-1.

Etapa a treia, din nou fără eşec: FC Botoşani-Săgeata Năvodari 1-1, ACS Poli Timişoara-Gaz Metan Mediaş, 2-1, iar runda recent încheiată a adus din nou puncte. Pe lângă cele două grupări şi Săgeata Năvodari se află în prima jumătate de clasament, în timp ce Corona, a patra echipă venită din liga a doua, se zbate pe ultimul loc. Oricum, chiar dacă echipa braşoveană „strică" bilanţul, e de remarcat faptul că în ediţia trecută formaţiile venite din eşalonul secund câştigau abia în etapa a şasea, Viitorul zdrobind Ceahlăul cu 3-0. Vali Velcea, tehnicianul Timişoarei, a explicat ascensiunea echipei sale.

„Avem un club stabil, cu fotbalişti care vor să facă performanţă, vor să se afirme. Nu mă surprinde că suntem pe primul loc pentru că ştiu cât am muncit alături de aceşti băieţi. Acum 12 luni am pornit la drum de la zero cu această echipă, când aveam doar nişte juniori în Cupa României. Noi doar ca nume suntem o nou-promovată, jucăm de parcă am fi de 2-3 ani în Liga I", a precizat Velcea.

De partea cealaltă antrenorul Cristi Popovici a detaliat performanţa botoşănenilor: "Noi suntem modeşti şi am promovat cu obiectivul de a arăta că suntem mai buni decât alte cinci-şase echipei din Liga I. Rămânem cu picioarele pe pământ".

"Jucăm de mult timp împreună, suntem o echipă omogenă şi în continuare obiectivul este de a evita retrogradarea. Cu atât adunăm puncte acum la început de campionat, cu atât mai bine", au susţinut şi jucătorii. Interesant e că în etapa următoare va avea loc "derby-ul" Timişoara - Botoşani, unul în care se poate schimba liderul. "Sper să luăm puncte şi cu Timişoara. Va fi un meci greu cu o echipă ce a avut un parcus foarte bun deşi este şi ea o nou promovată",a încheiat Popovici.

Săgeata vine din urmă

Săgeata Năvodari se menţine în prima parte a clasamentului, iar rezultatele nu sunt departe de celelalte nou promovate. Constănţenii au o victorie, două remize şi o înfrângere, eşecul venind în această rundă tocmai în faţa liderului Timişoara.

Oricum, echipa continuă se se întărească şi până acum a arătat că nu e o victimă sigură. "Nu am mai fost echipa din primele trei etape", s-a plâns antrenorul Tibor Selymeş.

Corona nu bate pe nimeni

Corona Braşov, echipa pregătită de Nae Manea, e codaşa clasamentului, bilanţul fiind dezastruos: zero puncte. Tehnicianul vrea să părăsească echipa, fiind convins că nu mai are alte soluţii: "Nu prea aş vrea să mai stau, e nevoie de un şoc la echipă. Să vină alt antrenor care să-i motiveze. Vinovaţi suntem noi, nu altcineva" , s-a resemnat Manea.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net