Norocul ne ține în brațe. România are culoar spre Euro 2020

Ultima actualizare:

    Naționala României pregătește meciul din Malta
Naționala României pregătește meciul din Malta

Au crescut șansele ca România să joace play-off pentru Euro 2020 chiar dacă nu se va califica direct din actuala grupă preliminară.

Naționala noastră n-a avut noroc doar la Oslo, acolo unde a marcat în prelungiri golul egalizator al partidei cu Norvegia (2-2). Rezultatele din celelalte grupe ne-au dat o mână de ajutor suplimentară.

Tricolorii joacă luni seară în Malta un meci trecut la capitolul „câștigate” încă de la tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. În același timp, vom sta cu ochii pe derby-ul Spania – Suedia de la Madrid, de dorit fiind o victorie a ibericilor care să-i țină pe nordici în apropierea noastră în bătălia pentru locul al doilea. Astfel, România și Suedia ar fi la egalitate de puncte (7) înaintea confruntărilor decisive din toamnă. Totuși, dacă în cele din urmă vom rata una dintre primele două poziții în grupă, nu e totul pierdut pentru că România are șanse din ce în ce mai mari de a juca în primăvara lui 2020 play-off-ul Ligii Națiunilor C, un „colac de salvare” care oferă o ultimă posibilitate de a ajunge la turneul final de anul viitor.

Condiția pentru ca naționala lui Contra să fie sigură de acest play-off e ca echipele clasate mai jos decât noi în ierarhia Ligii Națiunilor să nu se califice cu ajutorul preliminariilor clasice. Mai pe scurt, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia și Lituania sunt naționalele care ar trebui să fie eliminate. După cum arată clasamentele la zi și după rezultatele de la finalul săptămânii trecute, România e în grafic. Iată cum se prezintă contracandidatele noastre la acel loc de play-off (o semifinală și o finală în martie 2020):

*Grecia a pierdut acasă (0-3) derby-ul cu Italia, irosind o bună ocazie de a lua fața Finlandei și Bosniei în lupta pentru locul al doilea.

*Albania are șane minime de a spera la ceva în grupa cu Franța, Turcia și Islanda, distanțate deja în frunte.

*Muntenegru e pe ultimul loc în prima grupă preliminară, cu două rezultate dezastruoase pe teren propriu, 1-5 cu Anglia și doar 1-1 cu Kosovo.

*Cipru are trei puncte după trei meciuri, fiind greu de crezut că se va putea apropia de favoritele Belgia, Rusia și Scoția.

*Estonia are zero puncte într-o serie cu Germania și Olanda, așa că discuția e încheiată.

*Slovenia a jucat dezamăgitor în startul preliminariilor, un egal acasă cu Macedonia și eșecul din Austria depărtând-o de locurile fruntașe.

*Lituania e condamnată după 1-1 acasă cu Luxemburg, într-o grupă dificilă, cu Portugalia, Ucraina și Serbia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net