Noi mai tineri, ei mai scumpi! România - Suedia, meci decisiv pentru tricolori

Ultima actualizare:

    Tudor Băluță a jucat în meciul tur cu Suedia
Tudor Băluță a jucat în meciul tur cu Suedia

România are avantajul vârstei în duelul cu Suedia pentru calificarea la Euro 2020, dar nordicii sunt mai valoroși pe hârtie.

În disputa decisivă cu nordicii de peste câteva zile, Cosmin Contra va miza pe atuul tinereții și pe entuziasmul unor jucători care abia cum scot capul în fotbalul mare. Experiența e însă de partea Suediei, la fel ca și valoarea financiară a lotului.

S-a intrat în linie dreaptă pentru meciul România – Suedia de vineri seară, confruntare care poate stabili a doua echipă calificată din grupa noastră, pe lângă Spania.

Calculele se vor încheia în cazul unei victorii a „vikingilor”, în timp ce tricolorii au nevoie de toate punctele pentru a trece în fața Suediei și pentru a forța apoi calificarea la Madrid. Selecționerii Cosmin Contra și Janne Andersson au definitivat la finalul săptămânii trecute loturile cu care se vor prezenta pe „Arena Națională”, astfel că se pot trage deja câteva concluzii. În primul rând, se remarcă numărul mare de jucători trecuți de 30 de ani sau aflați în apropierea acestei borne pe care adversarii noștri îi vor avea pe teren. Căpitanul Granqvist are 34 de ani, exponent al unei generații înaintate care îi mai cuprinde pe Lustig (32), Larsson (34), Ekdal (30), Svensson (32), Berg (33) sau chiar Forsberg (28). De partea cealaltă, România poate avea în primul 11 doar trei jucători peste 30 de ani, e vorba despre portarul Tătărușanu (33), Deac (33) și Budescu (30). Pentru noi, alternativa e oferită de grupul de fotbaliști din noua generație, cu care naționala U21 a intrat în careul de ași al Europei. Marin, Hagi, Nedelcearu, Rus, Băluță, Cicâldău, Pușcaș și Florinel Coman au toți maxim 23 de ani și emit pretenții îndreptățite la un loc de titular.

Nu numai vârsta va conta vineri seară în meciul România – Suedia, ci și banii. Din punct de vedere al cotei totale de piață, naționala noastră e net inferioară. Cel mai scump fotbalist român al momentului, Ionuț Radu (15 milioane de euro) nici n-a fost convocat, iar alți jucători de top precum Chiricheș (6 milioane) și Andone (4,5 milioane) sunt absenți din cauza accidentărilor. Astfel, Răzvan Marin (13,5) a rămas cel mai „prețios” tricolor, urmat de Mitriță, Ianis Hagi și Pușcaș, toți trei evaluați la 6 milioane de euro. E un capitol la care suedezii au un fotbalist de 35 de milioane de euro (Lindelof de la Manchester United) și unul de 25 (Forsberg de la Leipzig), sume inaccesibile românilor în ultimii ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net