«Nimeni nu ne-a avertizat că o să ne prăbuşim»

19-sport-h_53162395.jpg

Avionul s-a făcut praf în apropiere de Medellin, dar jurnalistul Rafael Henzel a supravieţuit ca prin minune
Foto: Epa

Doi dintre cei şase supravieţuitori ai accidentului aviatic produs în urmă cu două săptămâni în Columbia şi care s-a soldat cu 71 de morţi, au sosit marţi în Brazilia.

Fundaşul echipei Chapecoense, Alan Luciano Ruschel, şi jurnalistul Rafael Henzel, au fost transportaţi cu ambulanţa de la aeroport la spitalul din Chapeco unde au fost aşteptaţi de rude şi fani ai formaţiei braziliene. Henzel, care a suferit fracturi la braţe şi picioare, a fost şi cel care a dat detalii incredibile din avionul groazei. Astfel, s-a aflat că nu a fost luată nici o măsură dintre cele prevăzute în regulamentul pentru aterizări forţate: „Nimeni nu era alarmat, nimeni din echipaj nu ne-a anunţat măcar să ne punem centurile”, şi-a amintit Henzel. „Noi zburam fără să ne imaginăm că se va petrece ceva îngrozitor”, a mai spus jurnalistul.
Cel de-al treilea fotbalist al grupării Chapecoense care a supravieţuit accidentului aviatic, fundaşul Helio Hermito Zampier Neto, este încă internat în spitalul din Columbia şi ar putea reveni joi în Brazilia. „Starea de sănătate a lui Neto este stabilă. Evoluţia este bună în ultimele zile. Acum i-am povestit tot ce s-a întâmplat. Iniţial, pentru a nu risca să facă un şoc, i-am spus că s-a accidentat în timpul meciului, însă după câteva zile şi-a dat seama că rănile sunt prea grave pentru un meci de fotbal”, a declarat Edson Stakonsi, medicul clubului Chapecoense. Ziarele din Brazilia scriu chiar că Neto, creştin devotat, i-ar fi spus în dimineaţa plecării soţiei că a visat că se va întâmpla ceva groaznic, iar în tot timpul zborului a citit din Biblie.

 

19 jucători au murit în accident

19-sport-h_53140063.jpg

Mărturii din avionul groazei, dispărut cu 71 de oameni la bord

Antrenorul formaţiei Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian. Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin, pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Cupei Americii de Sud (echivalentul sud-american al Ligii Europa). Returul era programat peste o săptămână, la 7 decembrie, în Brazilia.

 

Loading...

Citește și