Nicuşor Stanciu şi portarul Niţă, start în aventura cehă

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu
Nicuşor Stanciu

Campionatul din Cehia a devenit peste noapte interesant pentru noi, cei trei jucători români din lotul Spartei Praga având ca obiectiv calificarea în grupele Ligii Campionilor.

După o campanie de transferuri fără precedent, în care s-au pus la bătaie multe milioane de euro, Sparta Praga porneşte în sezonul de primăvară cu ambiţii uriaşe. În capitala Cehiei au fost aduşi pe bani frumoşi şi doi români, Nicuşor Stanciu de la Anderlecht şi portarul Niţă de la FCSB, cei doi alăturându-i-se lui Bogdan Vătăjelu, aflat din 2016 la Sparta.


    Florin Niţă
Florin Niţă

Cu investiţii enorme, şefii clubului nici nu concep alt rezultat decât accesul la toamnă în grupele Ligii Campionilor. Problema e că gruparea din Praga e pe locul cinci după 16 etape, iar titlul e ca şi adjudecat de Viktoria Plzen, care are 18 puncte peste Sparta. Salvarea vine din faptul că Cehia trimite şi vicecampioana în preliminariile Ligii, iar locul secund e la îndemână pentru Stanciu, Niţă, Vătăjelu şi ceilalţi jucători antrenaţi de italianul Stramaccioni. Primul meci, programat duminică (19.00, TelekomSport 2), e unul complicat, pe teren propriu contra echipei de pe locul patru, Slovan Liberec.

Alături de cele două echipe, se mai bat pentru locul doi în clasament Slavia Praga şi Sigma Olomouc.

În ultimul meci amical, 1-2 cu Spartak Moscova, antrenorul Stramaccioni (fost la Inter Milano) i-a folosit titulari pe toţi cei trei români. Interesant e faptul că Nicuşor Stanciu n-a fost utilizat la coordonare, aşa cum era obişnuit, ci pe partea stângă într-o linie de trei mijlocaşi. De asemenea, din fundaş stânga de meserie, Vătăjelu a fost avansat în faţa lui Stanciu, ca „aripă” într-un sistem 4-3-3.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net