Nicușor Stanciu, inamicul public numărul 1 în Cehia

Ultima actualizare:

    Nicușor Stanciu a strâns animalele de pluș aruncate de fanii celor două echipeFOTO: Profimedia
Nicușor Stanciu a strâns animalele de pluș aruncate de fanii celor două echipeFOTO: Profimedia

Nicușor Stanciu a avut, duminică, cel mai dificil meci din carieră. El a jucat titular la Slavia Praga împotriva eternei rivale, Sparta, club la care românul a jucat anul trecut. Evident, el a fost inamicul public numărul 1.

Disputată pe stadionul Spartei, partida a fost una în care fanii gazdelor au uitat de rivalitatea cu Slavia și și-au revărsat toată ura împotriva internaționalului nostru. Ei nu au uitat că fotbalistul promisese să nu plece de la club până nu va ajuta echipa să cucerească un trofeu. Supărarea lor a fost cu atât mai mare cu cât românul a fost introdus titular. Zeci de bannere cu mesaje care mai de care mai injurioase au fost afișate în galeria celor de la Sparta. Multe dintre ele erau scrise în limba română. El a fost făcut ”şobolan”, sau ”trădător”, cuvinte amestecate cu cuvinte deloc ortodoxe. De asemenea, pe un alt banner era scris ”Stanciu = Iuda”. Mai mult, la începutul partidei, fanii gazdelor au aruncat pe teren cu șerpi și cu șobolani de pluș, gest cu trimitere clară la ”trădarea” jucătorului nostru. Știind de această acțiune, cei de la Slavia le-au cerut și fanilor echipei lor să vină la meci cu jucării de pluș pe care să le arunce în teren, ei donând apoi toate animăluțele la un spital de copii.

Fanii Spartei au venit cu multe mesaje împotriva lui Stanciu scrise în limba română
Fanii Spartei au venit cu multe mesaje împotriva lui Stanciu scrise în limba română

În ciuda huiduielilor permanente, Stanciu a avut o evoluție foarte bună în cele 70 de minute în care a jucat. El și coechipierii săi s-au impus cu scorul de 3-0 și și-au consolidat prima poziție în clasamentul din Cehia. Sparta este doar pe locul 7.

La finalul partidei, antrenorul Slaviei, Jindrich Trpisovsky, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Stanciu: ”Nu pot să-mi amintesc de vreun meci mai încărcat din punct de vedere emoţional pentru un singur jucător, decât cel al lui Stanciu de astăzi. S-a concentrat pe meci, pe ce trebuia să facă. S-a închis în lumea sa. A făcut exact ce i-am cerut să facă, deşi nu pot spune că a fost cel mai bun de pe teren. Am vorbit cu el să se concentreze pe joc şi să nu fie influenţat din exterior", a spus Trpisovsky.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net