Nicuşor Stanciu e argint-viu la Milano. Românul a speriat-o din nou pe Inter

Ultima actualizare:
Stanciu a marcat pe terenul lui Inter în 2012
Stanciu a marcat pe terenul lui Inter în 2012

Mijlocaşul Slaviei Praga a făcut un nou meci mare contra italienilor de la Inter, la fel ca în urmă cu şapte ani cu FC Vaslui.

Cu Nicuşor Stanciu impecabil, Slavia a scos un punct de aur pe ,,Giuseppe Meazza” din Milano, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Pentru internaţionalul român a devenit o tradiţie să le pună beţe-n roate celor de la Inter.

Întreaga presă din Cizmă s-a înclinat în faţa evoluţiei perfecte cu care Stanciu şi-a ghidat coechipierii de la Slavia Praga spre un egal (1-1) care la fel de bine putea fi o victorie, Inter egalând abia în prelungiri. „Frumoasă evoluţie a mijlocaşului român. A fost pe tot terenul, a alergat, a făcut presing şi a avut şuturi periculoase”, au notat jurnaliştii de la tuttomercatoweb. Statisticile au confirmat faptul că Nicuşor a jucat ca un argint-viu, el fiind jucătorul care a alergat cel mai mult din ambele tabere, cu aproape 12,5 kilometri trecuţi în cont. Lui Stanciu i-a lipsit doar golul, care putea pica însă la una din cele trei execuţii din debutul reprizei secunde care şi-au ratat de puţin ţinta.

Per total, italienilor le-a fost confirmată teama dinaintea partidei, când l-au comparat pe Stanciu cu Hagi, considerându-l marele pericol din lotul cehilor. „Atenţie la Stanciu, vedeta Slaviei a speriat-o deja pe Inter în 2012, în play-off-ul Europa League”, a scris prestigiosul cotidian Gazzetta dello Sport. Într-adevăr, în urmă cu şapte sezoane, Nicuşor Stanciu avea doar 19 ani şi a jucat pentru pentru FC Vaslui în ,,dubla” cu Inter în care moldovenii au fost la un pas de o calificare miraculoasă.

După 0-2 pe teren propriu în tur, echipa antrenată de Şumudică s-a prezentat la Milano cu mai multe rezerve în primul 11, dar cu un Stanciu imperial. Acesta a contribuit decisiv la deschiderea scorului, transformând un penalty pe care tot el l-a provocat cu o pasă ideală pentru Antal. Vasluienii au condus cu 1-0 şi 2-1, dar în cele din urmă s-au predat (scor final 2-2) împotriva unei formaţii la care s-au aflat pe teren, printre alţii, legendarul Javier Zanetti, atacantul italian Cassano sau brazilianul Coutinho.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net