Nicuşor i-a umplut sacul lui Gigi

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu a marcat toate cele trei goluri ale Stelei în „dubla” cu Sparta PragaFoto: sportpictures.eu
Nicuşor Stanciu a marcat toate cele trei goluri ale Stelei în „dubla” cu Sparta PragaFoto: sportpictures.eu

Gigi Becali îşi freacă mâinile de bucurie după ce Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. Reuşitele spectaculoase ale lui Nicuşor Stanciu l-au făcut pe patronul roş-albaştrilor mai bogat cu cel puţin 10 milioane de euro.

Aşa cum a declarat în dese rânduri, Becali aşteaptă ca echipa de fotbal a Stelei să se autofinanţeze, în special cu ajutorul banilor puşi la bătaie de UEFA în cupele europene. „Mai rezistăm un an cu ce avem în cont, eu nu mai bag bani”, spunea Gigi Becali vara trecută, după ce Steaua părăsea competiţiile continentale încă din luna august. Dezastrul din urmă cu 12 luni a fost spălat acum de calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor. Oarecum neaşteptat, Steaua a trecut fără mari emoţii de Sparta Praga, egalul (1-1) din tur fiind completat de victoria (2-0) izbutită miercuri seară pe Arena Naţională. La fel ca la Praga, „lunetistul” Stanciu şi-a făcut datoria şi a dat două goluri de generic, cu şuturi puternice din afara careului. 

Cu accesul în grupele Ligii Europa asigurat, Gigi Becali şi-a făcut imediat calculele financiare. „Plâng de bucurie. De ce? Cea mai mare emoţie a mea sunt cele 10 milioane de euro, banii pe care îi câştig”, a recunoscut latifundiarul înainte de a ataca dublarea acestei sume, în grupele Ligii Campionilor. Aşadar, deşi sezonul abia a început, Gigi Becali şi-a văzut sacii în căruţă, echipa lui Reghecampf având asigurată liniştea financiară până la finalul stagiunii. Dacă mai punem şi transferurile lui Chipciu şi Varela, profitul lui Becali în această vară se apropie de 20 de milioane de euro, în condiţiile în care bugetul pe un an e de aproximativ 12 milioane. Patronul Stelei nu se mulţumeşte însă cu atât, încercând să-şi umple conturile din toate sursele posibile. „Dacă se califica şi Astra în grupe, împărţeam cu ei cinci-şase milioane din market-pool. Aşa, luăm noi tot. Mai au şanse şi ei, dar poate cad cu nişte granzi”, a completat Becali.

Manchester City, «sperietoarea» din play-off

16 sport manchester ap 315927885517 gif

Echipa antrenată de Pep Guardiola este cea pe care majoritatea steliştilor ar dori s-o evite în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Tragerea la sorţi e programată astăzi (ora 13.00) la Nyon, Steaua urmând să facă parte din urna a doua valorică pe traseul formaţiilor non-campioane. Alături de Manchester City, în urna favoritelor se mai află FC Porto, Villarreal, Borussia Mönchengladbach şi Ajax Amsterdam. „Să joci cu City e nemaipomenit, dar eu mi-aş dori un adversar mai uşor, ca să ne calificăm în grupele Champions League. Cu oricine am pica, în afară de City, şansele sunt 50-50”, a precizat eroul Stelei din meciurile cu Sparta Praga, Nicuşor Stanciu. Singurul jucător al roş-albaştrilor care nu se teme de “cetăţenii” din Manchester este Gabi Tamaş. “Aş vrea să picăm cu City şi să-i eliminăm”, a afirmat fundaşul.

URNA 1

  • Manchester City
  • FC Porto
  • Villarreal
  • Ajax Amsterdam
  • Borussia Mönchengladbach

URNA 2

  • AS Roma
  • Steaua
  • AS Monaco
  • Young Boys Berna
  • FK Rostov

Meciurile din play-off se vor juca la 16/17 august (turul) şi 23/24 august (returul).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net