Niciun stelist la naţionala României după 5 ani

Ultima actualizare:

    România a abordat duelul din Muntenegru fără vreun jucător de la vicecampioana României, fapt nemaiîntâlnit de pe vremea lui Victor Piţurcăfoto: EPA
România a abordat duelul din Muntenegru fără vreun jucător de la vicecampioana României, fapt nemaiîntâlnit de pe vremea lui Victor Piţurcăfoto: EPA

Roş-albaştrii au cumpărat tot ce era mai bun pe piaţa internă, iar acest lucru ar fi trebui să le aducă o mare expunere la echipele naţionale. Dacă la tineret FCSB-iştii sunt prezenţi în cantitate satisfăcătoare, la selecţionata mare lipsesc cu desăvârşire. Iar după meciul cu Lituania a picat şi ultimul.

Romario Benzar a fost singurul jucător al vicecampioanei convocat pentru dubla cu Lituania şi Muntenegru, din Liga Naţiunilor. Ar fi fost probabil mai mulţi, dar Bălaşa şi Pintilii erau indisponibili şi doar fundaşul dreapta s-a putut prezenta la antrenamente. La finalul meciului cu balticii, de la Ploieşti, Benzar a căzut şi el din cauza unei afecţiuni musculare care îl va ţine departe de teren minimum 10 zile. Astfel, fotbalistul FCSB-ului a părăsit cantonamentul naţionalei, de la Mogoşoaia, şi nici nu a făcut deplasarea la Podgorica. Cum selecţionerul Cosmin Contra nu i-a chemat înlocuitor, roş-albaştrii au rămas fără om la naţionala mare după foarte mult timp. Mai exact de pe 4 iunie 2013, când Victor Piţurcă nu a chemat niciun stelist la lot pentru amicalul cu Trinidad Tobago, de pe Arena Naţională, deşi această echipă de club era proaspăta campioană a României.

Iordănescu şi Piţurcă, ultimii „trădători”

Au trecut mai bine de cinci ani de la acest episod, timp în care cea mai titrată echipă din fotbalul românesc n-a mai trecut decât printr-un singur moment de ruşine comparabil cu cel de aseară. În ianuarie 2016, Anghel Iordănescu s-a certat cu conducerea roş-albaştrilor şi a renunţat să-i mai convoace pentru stagiul de pregătire din Antalya pe cei şase jucători la care se gândise iniţial: Florin Niță, Paul Papp, Alex Chipciu, Adi Popa, Mihai Pintilii și Alin Toșca. A fost atunci mai mult o problemă de principiu, Laurenţiu Reghecampf cerând clemenţă pentru a putea pregăti cum trebuie startul returului care bătea la uşă şi care era foatre important pentru el.

Altfel, în acest moment naţionala e dominată de jucători din străinătate, 15 la număr. Pe echipe, CS U Craiova, CFR Cluj şi Sparta Praga au cei mai mulţi reprezentanţi, câte 3. Deşi oficial la lot nu e prezent niciun stelist, spiritul roş-albastru bântuie totuşi vestiarul tricolorilor. Asta pentru că Tătăruşanu, Niţă, Toşca, Chipciu, Stanciu şi Keşeru au sute de meciuri în tricoul roş-albastru şi formează principala „bisericuţă” de la lot.

În 2012 roş-albaştrii băteau recordul

Situaţia de la meciul cu Muntenegru, disputat aseară la Podgorica după închiderea ediţiei, pare greu de explicat. Ea vine însă la şase ani distanţă după momentul când Steaua trimitea la lot un sfert din delegaţia naţionalei, ca în comunism. În septembrie 2012, în startul preliminariilor pentru Mondialul din Brazilia, Victor Piţurcă a chemat pentru dubla cu Estonia şi Andorra nu mai puţin de 7 stelişti. Ciprian Tătăruşanu, Vlad Chiricheş, Adi Popa, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Cristi Tănase şi Raul Rusescu erau atunci cei care l-au făcut pe Gigi Becali să creadă că poate face din Steaua „echipa naţională de club a României”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net