Neymar Jr a izbutit o triplă pentru Brazilia și se apropie de recordul lui Pele

neymar-jr-gettyimages-1280083558.jpg

Neymar Jr a transformat două penalty-uri în meciul cu Peru
Neymar Jr a transformat două penalty-uri în meciul cu Peru
Foto: Guliver / GettyImages

Autor a trei goluri pentru Brazilia în meciul câștigat (4-2) cu Peru, marți, în preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, Neymar Jr (28 de ani) a urcat pe locul 2 în clasamentul all-time al golgheterilor reprezentativei țării sud-americane. Atacantul lui Paris Saint-Germain a ajuns la 64 de goluri, în timp ce Pele este lider, cu 77 de goluri.

Disputat în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, meciul cu Peru le-a permis brazilienilor să se instaleze pe locul 1, la egalitate de puncte (6) cu Argentina, dar cu un golaveraj mai bun. Neymar și colegii său au mai învins Bolivia (5-0). În timp ce Argentina a avut două victorii la limită: 2-1 în Bolivia și 1-0 cu Ecuador. 
În partida din Peru, Neymar Jr a marcat în minutele 28, 83 (ambele din penalty) și 90+4. El a ajuns la 94 de goluri și l-a depășit astfel pe Ronaldo (92). Și are timp să doboare recordul deținut de legendarul Pele, care a marcat de 77 de ori pentru Brazilia. Dupa ce a marcat primul gol, Neymar i-a adus un omagiu lui Ronaldo, aratandu-si dintii din fata si formand cu mainile numarul 9, purtat de fostul fotbalist.   
După meciul de la Lima, selectionerul brazilian Tite l-a elogiat pe Neymar Jr: „Fiecare generație are valorile ei. Au fost Ronaldo «Fenomeno», Rivaldo, Romario, Bebeto. Este nedrept să facem comparaţii. Ce pot spune este că Neymar are această imprevizibilitate.  Este şi arcul, dar şi săgeţile. Este un jucător care pasează şi finalizează. Este tot mai bun. Are o maturitate tot mai mare. Este creativ, driblează, iar să dezechilibreze apărarea adversă este caracteristica lui".

Loading...