Neymar, anchetat de procuratură din cauza unei petreceri

Ultima actualizare:

    Neymar este mare amator de petreceriFOTO: EPA
Neymar este mare amator de petreceriFOTO: EPA

Procuratura braziliană a deschis o anchetă cu privire la petrecerea pe care ar organiza-o Neymar la vila sa din apropiere de Rio de Janeiro, în contextul crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus, informează news.ro.

Anturajul atacantului brazilian al echipei PSG neagă evenimentul, în timp ce, pentru a spori misterul, jucătorul, care nu a făcut nicio declaraţie cu privire la acest subiect, a postat o fotografie în care apoare cu un prieten pe un iaht, în apropiere de coasta Santa Catarina, în sudul ţării. Procuratura statului Rio a anunţat că a deschis o anchetă după ce a primit "mai multe plângeri, pe baza informaţiilor furnizate de presă, cu privire la evenimentele organizate de jucătorul Neymar".

Procurorii au cerut fotbalistului, precum şi administraţiei domeniului pe care află vila şi unui alt complex rezidenţial învecinat să ofere detalii "urgente" cu privire la "numărul de invitaţi, organizatorii evenimentului şi eventuale măsuri sanitare luate."

Un consilier al jucătorului, contactat de AFP, a declarat că nu ştie dacă Neymar va sărbători Anul Nou în luxoasa sa casă din

, o staţiune la malul mării, la 130 km de oraşul Rio, sau dacă va rămâne în Santa Catarina.

Domeniul din Mangaratiba al lui Neymar, unde se pare că va vea loc petrecerea
Domeniul din Mangaratiba al lui Neymar, unde se pare că va vea loc petrecerea

Evenimentul, cu 150-500 de invitaţi, a stârnit un val de critici, într-un moment în care pandemia a provocat deja 194.000 de decese în Brazilia. În mod legal, statul Rio de Janeiro nu interzice petrecerile din reşedinţele private, iar primăria din Mangaratiba a recunoscut într-un comunicat că nu are posbilitatea de a interveni.

Săptămâna trecută, publicaţia braziliană O Globo a scris că Neymar organizează o petrecere uriaşă la Mangaratiba, o staţiune situată la 130 kilometri vest de Rio de Janeiro, provocând un val de indignare în Brazilia, ţară lovită puternic de pandemia de coronavirus.

Petrecerea, la care ar participa 500 de persoane, ar dura cinci zile. Singura regulă impusă invitaţilor ar fi să nu folosească telefoanele, pentru a nu publica imagini şi informaţii pe reţelele de socializare.

Sâmbătă, mai multe publicaţii braziliene au scris despre petrecerea lui Neymar, iar informaţiile au produs un val de indignare pe reţelele de socializare, în condiţiile agravării răspândirii coronavirusului în ultimele săptămâni, în statul sud-american.

Brazilia este pe locul 3 în lume între ţările cel mai afectate de pandemie, cu peste 7,6 milioane de infectări şi cu 194.000 de decese.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net