Negoiță: «Ne retragem din campionat!»

Ultima actualizare:

    Dinamoviştii  au pierdut pe teren  duelul cu moldovenii
Dinamoviştii au pierdut pe teren duelul cu moldovenii

Un penalty acordat eronat, urmat de o eliminare a făcut ca dinamoviştii să mai bifeze un eşec. Ei susţin că e al cincilea meci consecutiv în care sunt „vânaţi”. Acum, au răbufnit şi vor demisia şefului CCA, plus delegarea unor arbitri pe peste graniţe la partidele lor.

Lucian Rusandru a fost personajul negativ al jocului dintre Dinamo şi Botoşani, 1-2. A avut multe decizii contestate, dar cea din minutul 70 a fost cea mai gravă. A considerat că Palic l-a faultat în careu pe Elek şi a dictat penalty, iar pe dinamovist l-a eliminat. Reluările au arătat că nu a existat contactat între cei doi, dar nu a mai contat şi scorul final a fost stabilit, 1-2 pentru moldoveni. Imediat, acţionarul din „Ştefan cel Mare”, Negoiţă, a tunat: „Nu ştiu dacă mai ajungem în play-off din cauza mizeriei de arbitraj. Am pierdut şase-şapte puncte deja. E al cincilea meci în care suntem dezavantajaţi, suntem furaţi ca-n codru. E golănie. Vorbesc foarte serios, dacă se mai întâmplă aşa ceva, ne retragem din campionat”. Conducătorul „câinilor” a fost completat de antrenorul Andone. „Dacă nu era decizia lui Rusandru, nu pierdeam. Sunt cinci partide consecutive cu greşeli împotriva noastră. Dacă nu se aduc arbitrii străini, e jale în fotbalul românesc, iar cei românii să-şi facă echipă şi să joace ei la botoşani. E viciere de rezultat. Cred că trebuia să avem zece puncte în plus”, a anunţat „Fălcosul”.

«Suntem furaţi ca-n codru»

De altfel, directorul sportiv al bucureştenilor, Ionel Dăniculescu, a propus o variantă extremă: „CCA e stat în stat! Nimeni nu ştie cum se fac delegările, pe ce criterii. Nu mai putem înghiţi nedreptăţile şi cerem demisia celor din fruntea CCA. Ce să facem ca să fim arbitraţi corect? O să ţipăm, o să spargem geamuri, o să facem totul pentru a ne câştiga acest drept. Am ajuns echipa cea mai dezavantajată din România.  E timpul ca şeful CCA, domnul Vassaras, să nu mai plece prin vacanţe şi să dea explicaţii”. Faza incriminată de dinamoviştii a fost analizată şi de foştii mari arbitrii internaţionali, Crăciunescu şi Porumboiu, ambii oferindu-le dreptate roş-albilor. „Rusandru a fost la trei metri distanţă, la faza penalty-ului...Dacă iei o asemenea decizie, înseamnă că ai ceva drăcesc în tine. A jucat oină sau altceva, că nici în judeţeană nu vezi asemenea lovituri de la 11 metri”, l-a desfiinţat Porumboiu pe arbitru.

Greşelile de arbitraj împotriva «câinilor»

  • ASA – Dinamo (etapa 7): George Găman nu a acordat un penalty pentru un fault asupra lui Gnohere şi a anulat un gol al lui Nedelcearu pentru că Oliva ar fi fost în ofsaid. Dinamo a pierdut cu 1-2.
  • Dinamo – Iaşi (etapa 8): La începutul meciului, Marici a fost faultat în careu de Ţigănaşu, roş-albii au cerut penalty, dar arbitrul Radu Petrescu nu a acordat nimic. Scorul era 0-0, bucureştenii au câştigat cu 3-1, dar fostul „fluieraş” Constantin Zotta a anunţat că se cuvenea lovitură de la 11 metri.    
  • Viitorul – Dinamo (etapa 9): Arbitrul Cătălin Popa le-a acordat cartonaşe galbene excesiv elevilor lui Andone, patru jucători fiind sancţionaţi, în timp ce fotbaliştii lui Hagi au fost de multe ori menajaţi pentru faze asemănătoare. Meciul s-a încheiat remiză, 1-1.
  • Dinamo – Chiajna (etapa 10): Vali Lazăr a pătruns în careul de 16 metri, în minutul 86, şi s-a duelat cu Feussi. Fundaşul a căzut imediat, dinamovistul a marcat, dar Tudor a anulat golul motivând că a fost fault în atac. „Câinii” ar fi egalat pe final şi aproape sigur ar fi obţinut un punct. Chiajna s-a impus cu 1-0.
  • FC Botoşani – Dinamo (etapa 11): în minutul 70, Rusandru a dictat greşit un penalty pentru un presupus fault al lui Palic asupra lui Elek. Mijlocaşul dinamovist a şi fost eliminat, iar „câinii” au pierdut cu 1-2.
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net