Nebunie în preliminarii! Trei meciuri cu minimum 7 goluri marcate! Suedia a bătut Luxemburg cu 8-0

Ultima actualizare:

    Bosniacii au pierdut cu 4-3 în faţa Belgiei şi nu mai au şanse de calificre la MondialFoto: AP
Bosniacii au pierdut cu 4-3 în faţa Belgiei şi nu mai au şanse de calificre la MondialFoto: AP

Penultima etapă a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia a adus meciuri senzaţionale, în care s-au marcat multe goluri, generatoare de surprize mari.

Suedia avea neapărată nevoie de victorie în faţa Luxemburgului pentru a se păstra pe loc de baraj, înaintea rivalei Olanda. Ei bine, scandinavii au obţinut cele trei puncte mai uşor decât sperau. A fost 8-0 pentru gazde cu patru goluri marcate de Marcus Berg, două de Granqvist şi câte unul de Lustig şi Toivonen. Batavii au învins şi ei în Belarus, dar mai decent, scor 3-1, şi echipa care va merge la baraj se va decide marţi, când cele două vor juca în meci direct, pe Johan Crujff Arena, din Amsterdam. Grupa A e totuşi a Franţei, care s-a desprins în câştigătoarea, mai ales că mai are de jucat doar cu Belarus, pe Stade de France. Apoi, nebunie a fost şi la Sarajevo, unde Bosnia a pierdut în faţa Belgiei cu 4-3.

Echipa din fosta Iugoslavie avea nevoie disperată măcar de un punct pentru a rămâne peste Grecia şi a mai spera la baraj, dar trupa lui Roberto Martinez nu a lăsat-o mai moale chiar dacă era deja calificată. Meunier, Batshuayi, Vertonghen şi Carrasco au marcat la foc automat, iar golurile lui Medunjanin, Visca şi Dumic n-au mai contat. Grecii au câştigat cu 2-1 în Cipru şi dacă vor lua cele trei puncte din facilul meci cu Gibraltar sunt la baraj. Asta în cazul în care nu cumva rămân cel mai slab loc 2, ceea ce e posibil în acest moment. În rest, Elveţia a măturat pe jos cu Ungaria, scor 5-2, şi rămâne ca lucrurile în grupa B să se tranşeze marţi, la Lisabona. Altfel, Estonia a câştigat cu 6-0 în Gibraltar şi Portugalia cu doar 2-0 în Andorra. Pentru lusitani, acum pe loc de baraj, decisive e meciul de marţi.

Marţi seara se vor încheia oficial preliminariile pentru Mondialul din Rusia, tragerea la sorţi a celor patru baraje va avea loc pe 17 octombrie, iar meciurile tur-retur se vor juca în noimebrie.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net