Nebunie de Crăciun şi Revelion. Se joacă fotbal non-stop

Ultima actualizare:

    Românul n-a fructificat şansa oferită în FA Cup şi în campionat va redeveni rezerva brazilianului GomezFoto Click!
Românul n-a fructificat şansa oferită în FA Cup şi în campionat va redeveni rezerva brazilianului GomezFoto Click!

Boxing Day-ul britanic, celebrat a doua zi de Crăciun prin tot felul de evenimente sportive, a fost copiat de aproape tot restul Europei. Anul acesta se va juca fotbal inclusiv în Ajun şi cu câteva ore înainte de trecerea dintre ani.

Pe 26 decembrie, englezii sărbătoreau Boxing Day cu meciuri de fotbal, de cricket sau întreceri de cai. Se celebra bătrâna tradiţie a muncitorilor britanici, care în această zi din an primeau cadouri sub forma unor „Cutii de Crăciun”. Premier League are o tradiţie unică, de zeci de ani, în a programa meciuri de Crăciun şi Revelion, iar anul acesta va fi la fel. Şi avem şi noi implicat un român, Costel Pantilimon, care alături de Sunderland va juca în deplasare, la Manchester City, echipa care l-a adus în Anglia în 2011. „Gulliver” e astfel la al patrulea Crăciun în care munceşte în loc să sărbătorească cu ţuică fiartă, dar s-a obişnuit deja. De Boxing Day se mai joacă Southampton - Arsenal, Liverpool – Leicester şi Stoke – Manchester United.

Dacă până acum, britanicii erau singurii care jucau în preajma sărbătorilor de iarnă, europenii de pe continent au sesizat oportunitatea de a face bani şi au început să fure şi ei Boxing Day-ul englezesc. Astfel, cu excepţia campionatelor din Italia, Germania şi Franţa, care s-au întrerupt de Crăciun şi Revelion, în Serie A fiind pauză până pe 6 ianuarie, în Bundesliga până pe 20 ianuarie, iar în Ligue 1 până pe 8 ianuarie, se joacă fotbal în continuare cam peste tot. Primera Division nu se mai întrerupe nici ea până la jumătatea lunii viitoare, ca în trecut, ci doar de Crăciun. Are însă etapă de Revelion, Villareal – Valencia urmând să se joace pe El Madrigal cu câteva ore înainte de trecerea dintre ani. Nemţii au încercat şi ei un copy-paste la Boxing Day, dar au anulat până la urmă etapa programată de Revelion. În schimb, Liga I din România şi-a epuizat meciurile pe 2015 şi se va relua sâmbătă, 13 ianuarie 2016, cu etapa 24-a.

Meciul Valencia - Lyon  n-a mai contat decât  pentru palmares, ambele  echipe fiind eliminate  din Liga Campionilor
Meciul Valencia - Lyon n-a mai contat decât pentru palmares, ambele echipe fiind eliminate din Liga Campionilor
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net