Nea «Puiu», vom avea ghinion la Belfast?

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu este recunoscut pentru superstiţiile sale, de la care nu se abate indiferent ce s-ar întâmplaFoto: Mediafax
Anghel Iordănescu este recunoscut pentru superstiţiile sale, de la care nu se abate indiferent ce s-ar întâmplaFoto: Mediafax

Contra Irlandei de Nord, tricolorii sunt nevoiţi să depăşească şi temerile artificiale ale lui Iordănescu. Ţinând cont de superstiţiile selecţionerului, meciul de sâmbătă, 13 iunie, de la Belfast, ar trebui să fie cu ghinion pentru naţionala României.

Probabil că nu există persoană superstiţioasă care să ignore prezenţa numerelor fatidice în jurul lor. Este şi cazul lui Anghel Iordănescu, care are de rezolvat o problemă delicată înaintea confruntării de peste câteva zile cu Irlanda de Nord, care poate asigura în mare măsură calificarea României la Euro 2016. Înaintea detaliilor de ordin tehnico-tactic, „Tata Puiu” trebuie să se resemneze cu faptul că partida se va juca pe data de 13, una în care norocul lipseşte cu desăvârşire în accepţiunea selecţionerului. În aceste condiţii, Anghel Iordănescu va apela din plin la o altă superstiţie celebră de-a sa, aceea de a pupa iconiţele sfinţite pe care le are mereu la îndemână la meciuri. De altfel, tehnicianul de 65 de ani e celebru în întreaga lume prin felul în care se roagă la divinitate, chiar şi în timpul partidelor.

„Nu cred că există antrenor sau jucător fără tabieturi sau superstiţii. Personal, eu am rămas acelaşi în ceea ce priveşte iconiţa din buzunar. Probabil că nu mă veţi mai vedea cu ea în permanenţă, dar o să am grijă să sărut iconiţa înainte şi după meci, indiferent ce va fi”, a spus Iordănescu după ce a primit al treilea mandat la cârma naţionalei României. “Generalul” Iordănescu are şi alte fixuri, de la care va încerca să nu se abată în această săptămână.

Astfel, pentru a nu-l indispune pe selecţioner, şoferul autocarului naţionalei va avea sarcina deloc uşoară să nu folosească marşarierul în ziua meciului. De asemenea, prezenţa femeilor în autocarul echipei este strict interzisă de Anghel Iordănescu. Bineînţeles, pisicile negre fac parte din lucrurile care îl îngrijorează pe antrenorul naţionalei. “Probabil că m-aş uita urât dacă aş vedea o pisică neagră, dar nu cred că aş tremura de frică”, a recunoscut Iordănescu.

Metodele lui Piţurcă, luate în balon de Marica

Unul dintre marii absenţi ai României pentru meciul din Irlanda de Nord, Ciprian Marica, a avut o intervenţie suprinzătoare la adresa fostului selecţioner Victor Piţurcă. Referindu-se la finala Ligii Campionilor dintre Barcelona şi Juventus, Marica a taxat metodele de pregătire ale lui Piţi. „La naţională ieşeam la încălzire cu jumătate de oră sau 40 de minute înainte. După studii, am înţeles că n-ai voie să parcurgi mai mult de 2,5 kilometri la încălzire. Probabil Barcelona nu parcurge nici măcar un kilometru. Nea Piţi ne spunea că trebuie să ne sufocăm la încălzire. Mă întreb, oare la Barcelona se sufocă vreun jucător?”, a  declarat Marica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net