Ne pleacă toţi „magicienii”! Alex Mitriţă, la un pas de New York

Ultima actualizare:

    Alex Mitriţă
Alex Mitriţă

După Budescu şi Stanciu, plecaţi la arabi, olteanul Mitriţă se pregăteşte şi el de un transfer departe de ţară, în Statele Unite.

Dacă Alex Mitriţă va traversa Oceanul pentru a juca la New York City FC, naţionala României va primi o nouă lovitură. Practic, tricolorii cu cele mai mari calităţi tehnice vor evolua în afara Europei.

La puţin timp după ce s-a oficializat transferul lui Nicuşor Stanciu din Cehia în Arabia Saudită, o nouă „bombă” e pe cale să explodeze. Astfel, americanii dau ca sigură mutarea lui Alexandru Mitriţă de la CSU Craiova la gruparea din New York care activează în Major League Soccer (MLS). Ca şi în cazul lui Stanciu, detaliile financiare sunt impresionante, oltenii urmând să încaseze cel puţin şase milioane de euro, în timp ce internaţionalul nostru e ademenit cu un salariu stagional de 1,3 milioane de euro. „Poate Mitriţă să fie soluţia câştigătoare pentru NYCFC?”, se întreabă jurnaliştii din metropola americană, care îi duc dorul celebrului atacant spaniol David Villa, golgheterul newyorkezilor în perioada 2014-2018. „Mitriţă străluceşte în România, unde a marcat 12 goluri în 16 meciuri, depăşindu-şi deja performanţele din sezonul trecut, când punctase de 7 ori în 21 de partide. E doar o chestiune de timp până la oficializarea transferului. La 23 de ani, Mitriţă poate fi un jucător vital pe termen lung”, au completat americanii.

Iminenta despărţire a lui Mitriţă de fotbalul european îi va da bătăi de cap suplimentare selecţionerului naţionalei României. Cosmin Contra e pe cale de a „pierde” în câteva zile cei mai tehnici şi mai promiţători jucători ofensivi la care poate apela. De la mijloc în sus, atât Mitriţă cât şi Nicuşor Stanciu sunt văzuţi ca nişte „magicieni”, fotbalişti capabili să facă diferenţa prin execuţii rafinate. Dacă îl punem la socoteală şi pw Constantin Budescu (29 de ani), din vara trecută la Al-Shabab în Arabia Saudită, atunci Cosmin Contra are motive întemeiate să caute încă de pe-acum scuze pentru o eventuală ratare a calificării la Euro 2020. De altfel, „Guriţă” s-a plâns deja de această conjunctură total nefavorabilă. „Din păcate, în ultimii ani nici un jucător român n-a dat randament acolo unde a fost transferat. Mental suntem foarte departe de fotbalul exigent din Europa, iar fotbalistul român nu e văzut bine”, a spus Contra după o discuţie cu impresari şi preşedinţi din fotbalul continental.

În condiţiile în care negocierile cu New York City sunt pe ultima sută de metri, oficialii Craiovei încearcă să pregătească rapid un înlocuitor pe măsură pentru Mitriţă, cu atât mai mult cu cât reluarea sezonului oficial bate la uşă. Astfel, conducătorii campioanei CFR Cluj au fost întrebaţi de olteni despre situaţia lui Alexandru Ioniţă II, fostul jucător al Astrei care n-a reuşit să se acomodeze la formaţia ardeleană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net