Ne arbitrează unul care a uitat regulamentul

16-sport-martin-atkinson.jpg

Martin Atkinson este un arbitru controversat în Anglia
Foto: Guliver/ GettyImages

România a avut parte de un arbitraj revoltător în Kazahstan, unde a pierdut două puncte grele din cauza portughezului Jorge de Sousa. Daum şi compania speră să nu mai aibă parte de aşa ceva în preliminariile pentru Mondialul din Rusia, dar asta depinde de cum doarme britanicul.

UEFA l-a trimis la Cluj pe englezul în vârstă de 45 de ani din Yorkshire şi o simplă căutare a lui pe Internet relevă o sumedenie de articole interesante. Atkinson este în acelaşi timp unul dintre cei mai buni, dar şi cei mai criticaţi arbitri din Premier League. Ecuson FIFA din 2006, acesta a reuşit să-i formeze ca duşmani pe toţii greii din campionat. Arsene Wenger, Jose Mourinho şi Antonio Conte nu vor să mai audă de ciudatul central după ce le-a făcut praf numeroase meciuri. Ultima gafă a fost însă cu adevărat memorabilă! Pe 4 ianuarie, Atkinson a arbitrat Tottenham – Chelsea, scor 2-0, jucat pe White Hart Lane şi a şocat pe toată lumea când a dictat offside după o aruncare de la margine. Acesta a uitat complet o regulă elementară a fotbalului care spune că după o pasă cu mâna nu contează în ce poziţie se află jucătorul care primeşte balonul. Interesant este că şi tuşierul său a validat decizia ridicând fanionul. Bizar şi penibil în acelaşi timp, dar cu o bună imagine despre ce e în stare să facă Atkinson într-o zi proastă. Sperăm să nu aibă astfel de momente de amnezie la România – Danemarca, sau măcar să nu fie decisive!

loading...
Loading...

Citește și

  • Alexandru Chipciu

    Jucătorii echipei naţionale s-au reunit la baza de la Mogoşoaia şi au efectuat primul antrenament în formulă completă, mai puţin Bogdan Stancu, incert pentru jocul cu Danemarca. Înaintea şedinţei de pregătire ei au oferit trandafiri celor prezente în tribune.

  • Ovidiu Haţegan, arbitrul care ne va reprezenta la Euro în vară, a condus derby-ul Dinamo - Steaua, dar a greşit în câteva rânduri. A validat golul roş-albaştrilor, deşi a fost ofsaid, a eliminat prea uşor doi jucători, câte unul de fiecare parte, Filip şi Hamroun, şi nu l-a dat afară pe Pintilii.