Ne-am răzbunat! Grecia - România 0-1 în preliminariile Euro 2016

Ultima actualizare:

    Ciprian Marica
Ciprian Marica

România a câștigat la Atena cu 1-0, în debutul preliminariilor, dar a trăit periculos aproape o repriză, după eliminarea marcatorului Marica.

”Avem nevoie de un rezultat bun pentru moral în startul campaniei de calificare la Europeanul din 2016”, spunea selecționerul Victor Pițurcă înainte de jocul cu grecii. Și elevii săi au transformat dezideratul antrenorului în certitutine.

Marica a fost înger și demon pentru ”tricolori”, marcând  din penalti în prima repriză, dar primind apoi un roșu imediat după pauză. Am rezistat însă până la final și pornim către turneul final francez cu un avantaj uriaș în fața favoritei grupei. Ce-i drept, nici fotbaliștii lui Ranieri, aflat la primul meci oficial pe banca elenilor, nu au fost decât imagini palide ale jucătorilor care ne-au bătut în barajul pentru mondialul din Brazilia.

Marica, la golul 25. Ciprian Marica a deschis scorul în meciul de pe arena Karaiskakis. Românul a marcat din penalti, ajungând astfel la 25 de reușite în tricoul echipei naționale. Marica a urcat pe locul patru în clasamentul all-time al golgheterilor ”tricolorilor”, egalându-i pe Viorel Moldovan și Ladislau Boloni.

S-a jucat cu porțile închise. Meciul de la Atena n-a fost deloc atractiv din punctul de vedere al atmosferei din tribune. Și asta pentru că partida s-a desfășurat fără spectatori, grecii fiind penalizați ca urmare a unor incidente petrecute în partida cu Croatia, din preliminariile Euro2012. Suspendarea a fost dictată în urmă cu mai bine de un an, dar a intrat în vigoare abia acum, la startul preliminariilor Euro2016.

Ungaria, pas greșit la debut. Ungurii au început cum nu se poate mai prost pentru ei campania de calificare la Europeanul din 2016. Deși au deschis scorul în partida disputată pe teren propriu contra Irlandei de Nord, fotbaliștii maghiari au fost egalați pe finalul jocului. Și, ca noaptea sa fie de coșmar pentru Ungaria, irlandezii au reușit și golul victoriei cu doar două minute înainte de finalul jocului.

300 de fani i-au susținut pe ”tricolori” de la Arena Națională

Arena Națională
Arena Națională

Aproximativ 300 de suporteri au urmărit în picioare meciul pe un ecran amplasat în faţa intrării de la tribuna oficială de la Arena. Unul dintre sponsorii naţionalei României a deschis la Arena Naţională două terase mobile unde s-au vândut înainte, dar și în timpul partidei mici şi bere. De asemenea, Federaţia Română de Fotbal, organizatoarea evenimentului, a deschis un punct de vânzare cu obiecte promoţionale cu însemnele echipei naţionale, de unde suținătorii ”tricolorilor” și-au achiziționat produse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net