Ne-am luat revanșa! România a învins Suedia, 1-0

Ultima actualizare:

    Alin Toșca a fost unul dintre cei mai buni tricolori
Alin Toșca a fost unul dintre cei mai buni tricolori

La 24 de ani de la momentul de tristă amintire, când suedezii ne-au eliminat din cursa pentru semifinalele Cupei Mondiale din SUA, ”tricolorii” s-au răzbunat!

Ce-i drept, într-un amical, dar gustul victoriei este oricum dulce. Fotbaliștii lui Cosmin Contra s-au impus la limită, 1-0 în fața scandinavilor, calificați la turneul final din Rusia, din această vară. Golul naționalei a fost marcat de atacantul Dorin Rotariu, la doar trei minute de la intrarea pe teren, iar fotbaliștii primei reprezentative termină astfel neînvinși ”dubla Israel - Suedia” (n.r. românii s-au impus la Netanya, 2-1).

Meciul a fost arbitrat de israelianul Roi Reinshreiber, ajutat de Danny Krasikow şi Matityahu Yakobov. Arbitru de rezervă a fost Sebastian Colţescu.

Înainte de startul jocului, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi.

În minutul 45, fanii de la o peluză au aruncat cu câteva petarde pe teren, iar jocul a fost întrerupt pentru scurt timp până la calmarea situaţiei.

Dennis Man şi Ionuţ Nedelcearu au debutat în prima reprezentativă la partida cu Suedia.

Meciul cu Suedia a fost primul pentru echipa naţională la Craiova după o pauză de 14 ani. Partida precedentă a avut loc la 4 septembrie 2004, când tricolorii au învins cu 2-1 Macedonia, în preliminariile Cupei Mondiale.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net