Naţionala "turcă" s-a pus în mişcare

Ultima actualizare:

    Bogdan Stancu  are cele mai multe  goluri marcate la  naţionala României  dintre jucătorii  care activează în  campionatul turc
Bogdan Stancu are cele mai multe goluri marcate la naţionala României dintre jucătorii care activează în campionatul turc

Niciodată nu s-a mai întâmplat ca un singur campionat de afară să poată oferi în orice moment un prim 11 decent pentru naţionala României. Este cazul primei ligi din Turcia, acolo unde s-au îngrămădit o sumedenie de tricolori.

Contrar precedentelor din istorie, „otomanii” s-au lăsat cotropiţi în această vară de români. Astfel, Turcia şi-a dat propria naţională pe mâna lui Mircea Lucescu şi găzduieşte o adevărată naţională a României. Vorbim despe contingentul ameţitor de fotbalişti români care vor activa etapă de etapă în Süper Lig. Pe lângă faptul că avem nu mai puţin de 14 conaţionali în divizia de elită a Turciei, toţi aceştia se pot lăuda cu selecţii în naţionala noastră. 

Doi dintre ei, Gabi Torje şi Bogdan Stancu, au atins chiar cifra de 50 de prezenţe sub tricolor, în timp ce fostul stelist Cristi Tănase e şi el pe-aproape, cu 40 de meciuri internaţionale. E adevărat, Torje şi Tănase au dispărut din atenţia selecţionerilor în ultimii ani, dar se pot întoarce oricând, în funcţie de forma de moment. Rivali pe vremea când jucau la Dinamo, respectiv Steaua, Torje şi Tănase trag acum la aceeaşi barcă, Kardemir Karabükspor, grupare la care limba română tinde să devină principala cale de comunicare. Nici nu poate fi altfel, în condiţiile în care la Karabük s-au adunat opt români, Torje şi Tănase fiind însoţiţi de Papp, Găman, Latovlevici, Grozav, Alexe şi Neagu. Ultimii doi au însă şanse minime să fie păstraţi în lot, ţinând cont că şi în stagiunea trecută au fost împrumutaţi prin alte campionate.

Karabükspor nu e singurul pol de putere românesc în Turcia. Un lucru asemănător se petrece la Kayserispor, echipă antrenată de Marius Şumudică, acesta apelând la serviciile lui Silviu Lung şi Cristi Săpunaru, foştii săi elevi de la Astra. Din lunga enumerare de mai sus lipsesc alţi doi români de naţională, vârful Raul Rusescu de la Osmanlispor şi mijlocaşul Cosmin Matei de la Genclerbirligi.

Şumudică începe cu Galata

simeon stalpnicul png

Campionatul Turciei a început vineri, 11 august, cu meciul echipei lui Bogdan Stancu, Bursaspor, şi a continuat sâmbătă, 12 august, cu capul de afiş Genclerbirligi – Karabükspor, un prim derby între români terminat după închiderea ediţiei. Duminică va intra în joc Raul Rusescu, iar luni e programat debutul de foc al trupei lui Marius Şumudică, în deplasare cu Galatasaray.

Aşa arată naţionala noastră din Turcia (4-3-3)

Lung (3 selecţii) – Săpunaru (22), Papp (18), Găman (13), Latovlevici (12) – Torje (54), Matei (2), Tănase (40) – Grozav (20), Rusescu (10), Stancu (50)

Rezerve: Neagu (4), Alexe (8), Hora (3)

Selecţioner: Marius Şumudică

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net