Naţionala României a intrat în hibernare

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheş joacă mai mult la echipa naţională decât la echipa de club Foto: Mediafax
Vlad Chiricheş joacă mai mult la echipa naţională decât la echipa de club Foto: Mediafax

Peste doar câteva luni, Anghel Iordănescu va anunţa lotul de 23 de fotbbalişti pentru Europeanul din Franţa. Dacă turneul final ar avea loc acum, naţionala României ar fi compusă din jucători accidentaţi, rezerve la echipele de club sau fără meciuri oficiale în picioare.

Situaţia internaţionalilor aflaţi în cărţi pentru Euro 2016 e una jalnică, în condiţiile în care competiţia din Hexagon bate la uşă. Cum Liga I e în vacanţă până la mijlocul lunii februarie, salvarea noastră putea veni de la tricolorii care evoluează peste hotare. Din păcate, majoritatea sunt legitimaţi în campionate care sunt şi ele întrerupte de mult timp şi nu fac decât să se antreneze şi să joace în amicale. Este vorba despre ligile din Germania (unde ne reprezintă Alex Maxim în prima divizie şi Sepsi în a doua), Bulgaria (unde evoluează Keşeru, Prepeliţă şi Moţi), Israel (unde îl avem pe Hoban), Croaţia (unde joacă Măţel) şi Turcia (unde Bogdan Stancu, Torje, Latovlevici, Rusescu şi nou venitul Tănase reiau sezonul la finalul acestei săptămâni). Chiar şi „arabii” Sânmărtean şi Dragoş Grigore au luat o pauză de meciuri oficiale până la finalul lui ianuarie.

În această perioadă, ochii selecţionerului s-au îndreptat doar spre campionatele puternice în care se joacă non-stop, adică spre Italia, Anglia, Spania. Aici „oferta” de internaţionali români este una redusă, singurele motive de bucurie fiind aduse de Ciprian Tătăruşanu (titular incontestabil la Fiorentina) şi Florin Andone (care joacă meci de meci la Cordoba, în liga a doua spaniolă). În Italia îi mai avem pe Chiricheş şi Ştefan Radu, dar primul e rezervă la Napoli, iar fundaşul lui Lazio e istorie pentru naţională.

Mergând mai departe, avem şi doi accidentaţi, Răzvan Raţ (Rayo Vallecano) şi Florin Gardoş (Southampton), care ar fi putut acumula enorm la capitolul formă sportivă dacă n-aveau probleme fizice. Un alt jucător care va fi cu siguranţă la Euro, portarul Costel Pantilimon, a intrat în conflict cu oficialii lui Sunderland şi n-a mai jucat de aproape o lună. Tot în Marea Britanie, Gabi Tamaş visează să îmbrace tricoul României, dar e trecut pe linie moartă de Cardiff City, în liga a doua. L-am lăsat la urmă pe Marica, golgheterul naţionalei care nici măcar n-are echipă de club, ultima sa prezenţă oficială fiind în luna august, la Konyaspor.

Sânmărtean rupe nisipul în Dubai

Neplătit de saudiţii de la Al-Ittihad şi dorit insistent de Steaua, Lucian Sânmărtean se antrenează sub comanda lui Victor Piţurcă în Dubai, acolo unde saudiţii s-au deplasat pentru un scurt cantonament. Profitând de vremea frumoasă din acea parte a lumii, Piţi şi-a programat majoritatea şedinţelor de pregătire pe plajă. Astfel, în loc să se bucure de minge şi să se rodeze în partide oficiale, Sânmărtean e campion la sprinturi în nisip.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net