Naţionala ,,rătăciţilor”! 11 tricolori cu mari probleme la echipele de club

Ultima actualizare:

    Alex Chipciu
Alex Chipciu

Cel puţin 11 internaţionali români de top îşi caută în aceste zile echipe de club la care să joace mai mult.

Pentru barajul cu Islanda de la 26 martie, selecţionerul Mirel Rădoi ar putea alcătui fără probleme o echipă de start competitivă formată exclusiv din jucători care traversează situaţii incerte la formaţiile de care aparţin.

Alex Chipciu e unul dintre fotbaliştii care ar fi putut ajuta mai mult naţionala în ultima vreme dacă n-ar fi fost trecut pe linie moartă la echipa de club, Anderlecht. Mijlocaşul ajuns la 30 de ani e decis să-şi schimbe statutul de rezervă eternă (de multe ori nici măcar atât), astfel că negociază intens un transfer în Turcia, la Gaziantep, gruparea antrenată de conaţionalul Marius Şumudică. Cazul lui Chipciu nu e unul singular la prima reprezentativă a României, selecţionerul Rădoi aşteptând cu înfrigurare să aibă la dispoziţie cât mai mulţi internaţionali cu meciuri în picioare în campionatele unde evoluează. Ca un exerciţiu de imaginaţie, am alcătuit un prim 11 al tricolorilor aflaţi în dificultate. În poartă e chiar cel mai bine cotat fotbalist român al momentului, Ionuţ Radu, care încearcă să scape de „capcana” Genoa, unde a fost trimis pe bancă peste noapte. În apărare avem un alt „italian” eşuat (Benzar, pus pe lista de transferuri la Lecce), dar şi un „spaniol”, Cristi Ganea, de care Athletic Bilbao vrea să scape. De asemenea, stoperii Adrian Rus (Fehervar) şi Dragoş Grigore (Ludogoreţ) nu se simt deloc bine, fiind mai mult rezerve în Ungaria, respectiv Bulgaria.

La mijloc, titulari incontestabili ar fi Răzvan Marin (Ajax) şi Tudor Băluţă (Brighton), doi fotbalişti din noul val care s-au lovit de rigorile fotbalului mare. Mai departe, în linia de trei mijlocaşi ofensivi, susnumitul Alex Chipciu e completat de Ianis Hagi (Genk) şi Alex Maxim (Mainz), ambii pe picior de plecare din cauza puţinelor şanse de care beneficiază. Vârful naţionalei „rătăciţilor” e Florin Andone, care aparţine de Brighton, e împrumutat la Galatasaray, dar nu ştie cu exactitate unde va juca în perioda care vine, turcii anunţând că nu se mai bazează pe el.

Primul 11 al tricolorilor cu probleme

Radu – Benzar, Rus, Grigore, Ganea – Marin, Băluţă – Chipciu, Hagi, Maxim - Andone

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net