Naţionala lui Piţi, la fel de slabă ca cea a lui Răzvan

Ultima actualizare:

Cu trei săptămâni înainte de startul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014 (7 septembrie, în Estonia), nu există prea multe motive de optimism în tabăra noastră. Astfel, dacă e să privim ierarhia FIFA, suntem pe locul cinci într-o grupă de şase, depăşind doar modesta Andorra.

Pe lângă faptul că ne-a arătat limitele, eşecul cu Slovenia (3-4), de miercuri, ne-a aruncat din nou pe locul 57 în clasamentul forului mondial, adică "oglinda" rezultatelor din ultimii patru ani. O singură dată România mai fusese atât de jos, mai exact în ianuarie 2011, când Răzvan Lucescu şi ai săi poposeau pe poziţia 57 ca urmare a unei serii de meciuri catastrofale.

Acum, ne trezim depăşiţi de naţiuni care nu înseamnă mare lucru în fotbal, precum Armenia, Venezuela, Libia sau Panama. Starea de spirit din tabăra "tricolorilor" e ilustrată perfect de reacţia şefului FRF, Mircea Sandu, la întorcerea din Slovenia.

"Concluziile? E îngrijorător, atât. La revedere! Întrebaţi antrenorii, ce naiba, eu mă pricep la asta? Habar n-am ce s-a întâmplat, nu mă pricep, eu mă pricep la altele", a spus "Naşul", vizibil iritat de prestaţia naţionalei lui Piţi.

Marica se dă la şefi: «Peştele de la cap se împute!»

Atacantul român a lansat un atac neaşteptat atât la adresa lui Mircea Sandu cât şi asupra selecţionerului Piţurcă. Ciprian Marica n-a mai suportat ca jucătorii să fie scoşi mereu ca ţap ispăşitor şi a pus tunurile pe conducerea fotbalului românesc.

"Rezultatul din Slovenia trebuie să ne pună pe gânduri pe noi, jucătorii, pe antrenori şi pe cei din conducere, care văd că se dau la o parte din momente de astea. Am ajuns unde am ajuns nu numai din cauza jucătorilor. Peştele de la cap se împute. Nu ştiu de ce ne comparăm ca jucători cu Olanda sau cu alte naţiuni, ar trebui să ne comparăm cu ei şi la nivel de conducere", a declarat atacantul lui Schalke, ţintind în special în şeful Federaţiei, Mircea Sandu.

Nici Victor Piţurcă n-a fost menajat de Marica: "Antrenorul pune o presiune în plus spunând că sunt jucători care nu evoluează la echipele de club. Cu Răzvan Lucescu nu era aşa, am dat două goluri cu Bosnia deşi nu jucam la Schalke. Sunt la un club mare din Europa care e peste nivelul Ligii I".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net