Naţionala feminină de fotbal, distrusă de americance: scor 1-8

Ultima actualizare:

    Echipa naţională de fotbal feminin a fost învinsă cu un scor ruşinos
Echipa naţională de fotbal feminin a fost învinsă cu un scor ruşinos

Într-un moment în care fotbalul feminin românesc părea pe val, ratând de puţin calificarea la Euro 2017, fetele au încasat o înfrângere ruşinoasă.

Echipa naţională de fotbal feminin a României a fost învinsă, joi, la San Jose, cu scorul de 8-1 (5-1), de preprezentativa SUA, în prima partidă, amicală, disputată între cele două formaţii din istorie.

Christen Press '8, '35, 38, Tobin Heath '10, Morgan Brian '25, Alex Morgan '52, '75 şi Maria Ficzay '90+2 (autogol) au marcat pentru gazde, în timp ce Laura Rus '31 a redus din diferenţă când americancele conduceau cu 3-0. Alex Morgan a ratat un penalti, în minutul 64.

Cele două echipe se vor întâlni într-un alt amical, duminică, la StubHub Center din Carson, California.

Naţionala Statelor Unite e considerată cea mai bună din istoria fotbalului feminin. În cele şapte ediţii ale Cupei Mondiale de până acum, echipa SUA a fost prezentă de fiecare dată. Americancele au cucerit trei titluri mondiale (1991, 1999, 2015) - cele mai multe, a pierdut o finală (în 2011; 2-2 d.p. şi 3-4 la loviturile de departajare în faţa Japoniei) şi a bifat trei medalii de bronz. SUA a ajuns cel puţin până în semifinale la fiecare ediţie a Cupei Mondiale.

Echipa SUA a participat de asemenea la toate ediţiile Jocurilor Olimpice de vară, de când fotbalul feminin a fost admis la această competiţie, obţinând 4 titluri olimpice şi pierzând o finală, la Sydney, în anul 2000, scor 2-3 după prelungiri, în faţa Norvegiei. La Rio însă, nu a trecut de faza sferturilor de finală, fiind eliminatăde Suedia, la penaltiuri.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net