Naționala de tineret s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Europene

Ultima actualizare:

    Bucuria jucătorilor naționalei Under 21, după calificarea la turneul finalFOTO: Sportpictures.eu
Bucuria jucătorilor naționalei Under 21, după calificarea la turneul finalFOTO: Sportpictures.eu

România merge pentru a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European Under 21. ”Tricolorii” au terminat la egalitate, 1-1, cu Danemarca, scor care, coroborat cu celelalte rezultate, a devenit suficient pentru calificarea de pe locul 2. Un rezultat important pentru fotbalul românesc și imens pentru Adrian Mutu, care a obținut cel mai mare succes al carierei de antrenor.

La cum începuse meciul, părea că Danemarca, deja calificată la competiția europeană, venise doar în excursie la Ploiești, atât de mare era dominarea ”tricolorilor”. Din păcate, Mățan, în minutul 24, a irosit cea mai mare situație de a înscrie a carierei, nimerindu-l pe portarul advers din trei metri, dintr-o situație în care era mai greu să marchezi decât să ratezi. Această ocazie fusese precedată de mingea trimisă cu capul, peste poartă, de Denis Ciobotariu, în minutul 21. Mai mult, centralul ne-a refuzat și două penalty-uri mult mai clare decât cel cu care ne-a penalizat pe noi în minutul 50. Atunci, Pașcanu l-a faultat pe cel mai bine cotat jucător de pe teren, Daramy (6 milioane de euro), dar a făcut-o în afara careului. Totuși, georgianul ajuns inexplicabil arbitru internațional, a fost de neînduplecat, a mutat lovitura în careu și danezii au deschis scorul prin Laursen, care a marcat din penalty la singurul șut pe poartă al nordicilor din întreg meciul! Debusolarea alor noștri a fost vizibilă câteva minute, dar același central ne-a readus în joc după ce l-a eliminat pe Sebastian Hausner în minutul 57, după un fault comis asupra lui Mățan. Cu un om mai mult pe teren, România a încercat să preseze și, din fericire, eforturile lor au fost concretizate în minutul 72, după o fază de biliard, născută din șutul în bară al lui Olaru, de unde mingea a ajuns la Moruțan, a cărui pasă ideală pentru Costache l-a transformat pe jucătorul lui CFR Cluj în eroul meciului. Pentru că, ajutați de victoria celor din Bosnia Herțegovina, scor 3-2 în fața Belgiei, românii nu au mai avut nevoie decât de un rezultat de egalitate pentru a ajunge la turneul final al Campionatului European U21.

Finalul partidei a lăsat tuturor un gust amar, cu 10 minute în care echipa noastră a pasat neîntrerupt în fața unor danezii care doar s-au apărat fără a ataca, pentru că ambele formații erau cu sacii în căruță. Și așa, România și Danemarca merg braț la braț la un turneu final care se va disputa după un sistem cu totul nou. Din cauza pandemiei, competiția care va fi găzduită de Ungaria și Slovenia, va avea două părți: faza grupelor, care se va disputa în perioada 24-31 martie 2021, după care primele două clasate în fiecare dintre cele patru serii, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai – 6 iunie 2021.

Ianis Hagi: ”E imposibil să nu ai emoții”

Ianis Hagi, trimis la tineret special pentru meciul cu Danemarca, era foarte fericit după această a doua calificare consecutivă la turneul final al Europenelor: ”E imposibil să nu ai emoţii, dar le-am gestionat bine. Cred că meciul l-am condus noi, ştiam că vom marca. Suntem fericiţi, am făcut istorie, nu cred că s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să se califice la două CE la rând. Sunt mândru să port bandeola de căpitan şi tricoul cu numărul10, mă face un fotbalist mai bun, ambiţia şi motivaţia sunt mai mari. A fost un an foarte bun pentru mine, am ajuns la o echipă mare, cu presiune mare, sunt mândru de ce am reuşit în 2020”, a declarat Hagi la Pro X.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net