Naționala de tineret a României ar putea primi un ajutor nesperat de la UEFA

Ultima actualizare:

    Dennis Man este titular la naționala de tineret a RomânieiFOTO: Sportpictures.eu
Dennis Man este titular la naționala de tineret a RomânieiFOTO: Sportpictures.eu

Pandemia de coronavirus a dat peste cap toate competițiile din acest an, dar și din următorul, pentru că efectele sunt în lanț. Pentru că, practic, în următoarele 12 luni se vor disputa două competiții, având în vedere toate meciurile amânate din perioada de vârf a pandemiei, UEFA tinde să micșoreze, pe cât posibil, numărul partidelor.

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a Ședinței Comitetului Executiv al forului european din 17 iunie este și renunțarea la barajele de calificare la turneul final al Campionatului European Under 21, care va avea loc anul viitor, informează ”Gazeta Sporturilor”. Acest lucru privește direct și echipa României, care în acest moment este pe locul secund în grupa a opta preliminară, la cinci puncte în spatele liderului, Danemarca. Conform vechiului sistem de calificare, care se dorește a fi modificat, doar prima clasată se califică direct la turneul final, iar ocupantele locurilor secunde urmează să joace între ele un baraj tur-retur, prin care să decidă celelalte paricipante la competiție. Dacă se va împlini dorința celor care vor schimbarea sistemului, meciurile de baraj vor dispărea, iar la turneul final al Euro 2021 la tineret vor merge direct câștigătoarele grupelor și cele mai bune cinci formații de pe locurile secunde. La prima vedere, este un avantaj pentru formația noastră, care în clasamentul locurilor secunde din acest moment, ocupă locul 2, cu 10 puncte, la egalitate cu Italia, națională care are însă un meci mai puțin disputat. Conform realității din grupă, ”tricolorii” nu doar că au șanse la primul loc – în acest caz este obligatorie victoria cu Danemarca, de pe teren propriu, din luna noiembrie – dar nu au cum să piardă poziția secundă, ei aflându-se la trei puncte de Finlanda, ocupanta ultimei trepte a podiumului în grupa a opta. Problema este că, în noul sistem de calificare, contează nu doar să termini pe locul 2, dar și să nu faci risipă de puncte. Iar acest lucru îl îngrijorează și pe selecționerul Adrian Mutu, cel care a fost numit în locul lui Mirel Rădoi la cârma ”tineretului”, dar care nu a apucat să facă nici măcar un antrenament cu elevii săi, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

”Situația nu este roză deloc și e departe de a fi clarificată. Noua regulă ce-ar putea fi abordată de UEFA ne obligă, practic, să câștigăm toate meciurile din grupă! Clasamentul actual al locurilor 2 ne arată că situația este compactă. Vorbim de echipe foarte puternice cu care ne duelăm de la distanță, precum Franța, Italia, Germania și Portugalia, plus altele care joacă foarte bine în prezent, Grecia, Polonia Austria. Mie, sincer, nu prea îmi convine că se elimină barajul, era o posibilitate în plus. Dar băieții trebuie să abordeze absolut fiecare meci la victorie, nu avem varianta relaxării în nicio partidă”, a declarat Adrian Mutu pentru gsp.ro. Dacă nu se mai schimbă nimic în programarea partidelor, România va juca primul meci din acest an la 4 septembrie, în Finlanda. Va urma, după patru zile, confruntarea din Malta. Apoi, la 9 octombrie, ”tricolorii” vor juca în Ucraina. La 13 octombrie Mutu va avea primul meci pe propriul teren ca selecționer, contra Maltei. În fine, în noiembrie, la o dată care va fi anunțată, este programată și partida de acasă cu Danemarca, în ceea ce sperăm cu toții să fie ”finala” pentru locul 1.

Clasamentul grupei a opta

1. Danemarca 15 p

2. România 10 p

3. Finlanda 7 p

4. Ucraina 3 p

5. Irlanda de Nord 3 p

6. Malta 1 p

Clasamentul locurilor 2

1. Italia 10 p

2. România 10 p

3. Franța 9 p

4. Austria 9 puncte

5. Grecia 7 p

6. Polonia 7 p

7. Germania 6 p

8. Portugalia 6 p

9. Israel 5 p

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net